lauantai 8. lokakuuta 2011

Mansikkavaniljamuffinssit


Näitä muffinsseja olen suunnitellut tekeväni siitä lähtien kun voitin SLY15-kierroksella arvonnasta ihanat Squires Kitchenin mansikkamuffinssivuoat, ja nyt sitten vihdoin oli tilaisuus kun pidin kutsut..



Taikina:


200 g voita

4 munaa

3 dl sokeria

5 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokeria


Täyte:


mansikkamarmeladia

vaniljakreemi:

1,5 dl kylmää vettä

vajaa 1 dl vaniljakreemijauhetta


Kuorrutus:


2 dl vispikermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

mansikkatomusokeria


Valmista kreemi: vispaa kreemijauhe veteen ja anna vetäytyä kylmässä taikinan valmistuksen ajan.


Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää yhdistetyt kuivat aineet ja lopuksi voi, sekoita tasaiseksi.


Laita taikinaa muffinssivuokiin noin puoleenväliin, tee jauhoitetuin sormin taikinaan kolot.



Laita koloihin kreemiä ja mansikkamarmeladia, peitä taikinalla ja varmista ettei kreemiä/marmeladia jää näkyviin.


Paista muffinsseja 225 asteessa noin 10 minuuttia.


Kuorruta jäähtyneet muffinssit: vatkaa vispikerma mansikkatomusokerin kanssa vaahdoksi (en mitannut, kaadoin vaan..). Lisää notkistettu tuorejuusto ja tarvittaessa lisää tomusokeria, vatkaa kuohkeaksi ja pursota muffinssien päälle.




Minttusuklaahyydykekakku


Pidin eilen PartyLite-kutsut, sinne kehittelin muutamista ohjeista yhdistellen tarjottavaksi kakun..


Kiilteeseen jäi kuplia, olisi pitänyt kopautella enemmän mutta maku oli hyvä!



Pohja:


200 g minttu-dominoita

75 g voita


Täyte:


5 liivatelehteä + 2 rkl vettä

1 prk mascarponejuustoa

2 dl vispikermaa

3/4 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1½ dl mariannerouhetta (olisi ehkä 1 dl riittänyt)


Kiille:


3 liivatetta

3 dl maitoa

3/4 dl kaakaojauhetta

1 dl sokeria


Murskaa dominot esim. muovipussissa kaulimella. Sulata voi, sekoita se keksimurskaan ja painele irtopohjavuoan pohjalle. (jonka pohjalla on leivinpaperipyörylä ja reunakalvo reunoilla - nuo omat reunakalvot ovat vaan tosi paksua ja jäykkää kalvoa joka ei ehkä hyydykekakkujen reunoille sovi, pitäisi jostain metsästää sellaista ohuempaa..)


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja liuota ne sitten 2 rkl kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa vispikerma sokereiden kanssa vaahdoksi. Sekoita mascarpone ja liivateliuos ja lisää kermavaahdon joukkoon, sekoita hyvin. Lisää mariannerouhe ja sekoita, kaada vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa.


 


Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita muut kiilteen ainekset kattilaan, anna kiehahtaa ja sekoita liivatteet joukkoon. Kaada toiseen astiaan ja anna jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi ennen kuin kaada kiilteen kakun päälle. Kopauta mahdolliset ilmakuplat pois ;) ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.


Tekstin kakun päälle tein Wiltonin kimallegeelillä.

sunnuntai 25. syyskuuta 2011

"Värikäs syksy"-kisakakku


Nami-hiiren blogissa on meneillään "Värikäs syksy"-kakkukilpailu, ja synttärikakkuuni valitsin sitten syksyisiä värejä..



Pohjana 4 kpl 1:n munan sokerikakkupohjia, värjätty pastaväreillä (paitsi ruskea pohja kaakaojauheella)


Kostutus laimeaa sitruunamehua


Täyte sveitsiläismarenkivoikreemi & omenasose


Koristelu sokerimassaa, appelsiininmakuista massaa (lehdet) sekä vispikermaa.


Pohjat:


1 muna

saman verran sokeria

2 rkl perunajauhoja + loput vehnäjauhoja jotta on saman verran kuin sokeria + lusikankärjellinen leivinjauhetta

(ruskeassa pohjassa 1 rkl kaakaojauhetta, 1 rkl perunajauhoja)

pastaväriä (Wiltonin keltainen, oranssi ja punainen)


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet sihdaten ja varovasti nostellen taikinaan. Lisää pastaväri ja sekoita varovasti tasaiseksi (kannattaa saada yhdellä tai maksimissaan kahdella kertaa tarpeeksi väriä ettei tule sekoiteltua liikaa ja taikina lässähdä!)


Leikkaa leivinpaperista 20 cm (irtopohja)vuoan pohjalle pyörylä, voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa n. 20 min.


Tee jokainen pohja erikseen (jos satut omistamaan useamman samankokoisen vuoan voit toki paistaa ne yhtäaikaa!)


Sveitsiläsmarenkivoikreemi


50 g valkuaisia (n. 2 kpl)

100 g sokeria

150 g suolatonta/vähäsuolaista voita

½ vaniljatanko


Vatkaa valkuaisia käsin (kiehuvassa) vesihauteessa, lisää sokeri vähitellen mukaan. Vispaa vesihauteessa kunnes seos on n. 60 asteista (tai sokeri kokonaan sulanut).


Siirrä kulho esim. kylmään vesihauteeseen ja vatkaa koneella kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.


Lisää huoneenlämpöinen voi pala kerrallaan vatkaten.


Rapsuta vaniljatangosta siemenet vaahtoon.


Vatkaa noin 5 min kunnes vaahto on tasaista ja sileää.


(Ohje vaihekuvineen täältä)


Levitä kreemiä ohut kerros kostutetun kakkupohjan päälle, levitä päälle omenasose (eikä toisinpäin, sanon kokemuksen syvällä rintaäänellä :D) ja täytä samoin koko kakku. Levitä loppu kreemi kakun päälle. (Tuo annos riitti juuri ja juuri!)


Värjää sokerimassa (käytin Dr. Oetkerin) ruskeaksi pastavärillä, kauli ohuehkoksi, leikkaa hieman kakkua pienempi ympyrä massasta ja nosta kakun päälle.


Vatkaa n. desi vispikermaa, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, levitä kakun reunoille esim. palettiveitsellä.


Vatkaa reilu dl vispikermaa yhdessä oranssin pastavärin ja sokereiden kanssa, pursota kakun päälle. (Mun pitäis harjoitella noita pursoituksia joskus ihan ajan kanssa!)


Lisää lehdet juuri ennen tarjoilua.





 


Muoks... Vai värikäs, sehän on "väririkas syksy"! :D No, sentään en taida olla ainoa lukihäiriöinen :D

tiistai 20. syyskuuta 2011

Syksyn lehdet sokerimassasta


Viikonloppuna kahvitellaan taas allekirjoittaneen ikääntymisen vuoksi (ehkä se olis se 25 taas??), koristeet tein eilen illalla.


Käytin appelsiinin makuista massaa, jonka kaulin silikonialustan päällä ohueksi levyksi ja tuputtelin pastaväreillä syksyisiä sävyjä:



Levystä sitten otin lehtimuoteilla koristeita ja jätin kuivumaan rutistellun leivinpaperin päälle:



Harmi vaan kun ei ole sitä lehtisuonimattoa enkä jaksanut lähteä hakemaan pihaltakaan lehtiä mutta eiköhän nuo mene noinkin..


Viikonloppuna sitten kakkuillaan, varmaan alkuviikosta postaillaan :)

Porkkana- ja punajuuriletut


Pinaattilettuja tulee usein syötyä (tosin ihan eineshyllyltä) mutta halusin kokeilla uppoaako lapsiin muutkin letut, no, toiseen upposi, toiseen ei niinkään.. ;D Mutta hyviä kyllä olivat omasta mielestäni!


  


(kuvat otettu kännykkäkameralla kun oikeasta kamerasta oli akku loppu, vähän huonompilaatuisia..)


Taikina:


5 dl maitoa

3 munaa

2½ dl täysjyvvehnäjauhoja

ripaus suolaa

oreganoa, valkopippuria

3 porkkanaa tai punajuurta


voita paistamiseen


Kuori, huuhdo ja raasta porkkanat ja punajuuret (tein itse kaksi taikinaa, porkkanoista 5 dl ja punajuurista 2½ dl taikinat) hienoksi raasteeksi.


Sekoita kaikki taikinan ainekset, anna turvota ainakin puoli tuntia.


Paista lettupannulla kypsiksi.


Nauti puolukkahillon kanssa!



tiistai 13. syyskuuta 2011

Choko-cappucinokakku


Kylläpäs on taas aikaa viime päivityksestä!


Ei kyllä ole tullut tässä kovin paljon leivottuakaan.. Mutta postataanpas nyt vihdoin tämä Kaisla-neidin synttärikakku, tein siis ystäväperheen tyttären 4v-juhliin aikuisille kakun Kinuskikissan ohjeella.



Ohjetta muokkasin sen verran että täytteeseen käytin kahvin sijasta tuota chocko-cappucino juomaa (1 pss 1½dl:n vettä) ja pohjaan voita eikä margariinia ;)


Koristeet on tehty vadelmanmakuisesta massasta.


Tässä kuussa tullee pari synttärikakkua, omaa ja tädin, oon nyt vähän yrittänyt muuten hillitä leipomisvimmaa kun niissä on se huono puoli että ne pitää jonkun myös syödä.....

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Pekaanipähkinäbrowniet



Näitä brownieita on tullut tehtyä jo useamman kerran mutta nyt vasta sain napattua kuvan tänne :) Ohjeen olen yhdistellyt useammasta netistä löytyvästä ohjeesta ja omasta päästä..





250 g voita

1 levy Pandan tummaa suklaata (tai vastaava määrä jotain muuta tummaa suklaata)

4 munaa

3 dl sokeria (käytin luomu ruokosokeria)

2 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

vajaa 100 g pekaanipähkinöitä


Sulata voi ja puolet suklaasta, yhdistä sulat, lisää siihen (huoneenlämpöiset!) munat yksitellen sekoittaen, lisää jokaisen munan jälkeen 1 tl jauhoja jottei taikina juoksetu.

Lisää sokeri ja loput jauhot joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

Rouhi suklaalevyn toinen puoli ja pähkinät, lisää taikinaan.


Paista leivinpaperoidussa vuoassa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia (vuoan koosta ja uunista riippuen).


Leikkaa hieman jäähtyneenä annospaloiksi veitsellä tai brownie-leikkurilla ja tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

torstai 21. heinäkuuta 2011

Sitruuna-jogurttijäätelö


Pitkästä aikaa sain aikaiseksi kaivaa jäätelökoneen kaapista ja kokeilin miten lemon curd taipuisi maustamaan jäätelöä.



Lemon curd:


1 rkl sitruunan kuorta

1/3 dl sitruunamehua

1 keltuainen

1/4 dl hillosokeria

1/4 dl sokeria

vajaa 20 g voita


Laita kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit kattilaan. Kiehauta kokoajan sekoittaen, ja keitä miedolla lämmöllä kunnes sakenee (n. 5 min).

Kaada seos kulhoon ja vatkaa kylmässä vesihauteessa vaahdoksi. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina joukkoon ja vatkaa vielä kunnes on tasaista.

Laita kylmään tekeytymään yön yli (tai ainakin useammaksi tunniksi -itse tein curdin aamulla ja jäätelön illalla).


Jäätelöseos:


350 g turkkilaista jogurttia

1 dl maitoa

125 g sokeria

2 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

sitruunamehua & kuorta raastettuna (loput yhdestä sitruunasta mitä jäi curdin teosta)


Vatkaa kerma ja sokerit löysähköksi vaahdoksi. Sekoita jogurtti, maito ja sitruunamehu & kuori. Lisää seos kermavaahtoon ja sekoita tasaiseksi.


Kaada seos jäätelökoneeseen, valmistusaika n. 40 min. Juuri ennen kun otat jäätelön pois koneesta, lisää lemoncurd ja anna pyörähtää pari kertaa niin että curd jää "raidoiksi" jäätelöön. Siirrä jäätelö rasiaan ja pakastimeen.


(Ilman jäätelökonetta laita seos kulhossa pakastimeen ja vatkaa n. 30 minuutin välein kunnes jäätelö on jäätynyt.)

maanantai 18. heinäkuuta 2011

Heinäkuun sly-paketti


Tänään tuli paketti ihan kotiovelle, tämän kierroksen viimeinen. Seuraavan kierroksen jätän väliin, katsotaan sitten myöhemmin taas, kivaahan tämä kyllä on! :)


Mutta siis itse pakettiin..



Paketista löytyi banaanimuffinssien ohje (teemana oli loma ja helpot leivonnaiset) ja ihania ruudullisia ja pilkullisia muffinssivuokia sekä herkullisilla muffinsseilla kuvioituja lautasliinoja.

Lisäksi pussillinen leivinjauhetta (aina tarvitaan!) ja ihanan turkoosit nuolija ja jääpalamuotti -tuleekin tarpeeseen kun olen käyttänyt konvehtimuotteja jääpalamuotteina, meillä joskus oli monta jääpalamuottia mutta ovat varmaan muutoissa hävinneet..


Ystäväkseni paljastui Peukalokämmen, kiitos kovasti tästä kierroksesta ja hauskaa loppukesää! :)


Itse lähettelin tällä kierroksella salaisia paketteja Sokerihiiren kotiin :)

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Mansikkapiparit ja piparimansikat


Kesäkuun sly-paketissa sain tarpeita fantasiapipareiden tekoon, nyt ehdin niitä kokeilla kun lomat on ohi ja arki taas alkanut :)


Taikinan ohje Ullalta:


200 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

4½ dl jauhoja

(alkuperäisessä ohjeessa myös 1 tl kanelia mutten arvellut sen sopivan mansikan kanssa joten jätin pois)


Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.


Tosi pehmeä taikina tuli, laitoin noin ½ tunniksi jääkaappiin, pitempäänkin olisi voinut olla muttei maltettu poikien kanssa odottaa, ne kun istuivat kaikkien piparimuottien kanssa pöydässä uudet hienot Barpapapa-essut (Bake & Partystä) päällä valmiina leipomaan! (Esikoinen jopa ehdotti että laitetaanko joululaulut soimaan kun leivotaan pipareita mutta jätettiin nyt tällä kertaa kuitenkin väliin :D)


Mansikkapiparit:



Kauli taikina ohueksi ja ota isolla sydänmuotilla pikkuleipiä. Ota joka toisesta sydämestä pienellä sydänmuotilla keskeltä pala irti. Paista (reiälliset eri pellillä kuin ehjät) 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.


Levitä jäähtyneille ehjille pipareille mansikkamarmeladia. Tupsauta reikäpipareitten päälle tomusokeria ja nosta ne marmeladin päälle.


Piparimansikat:



Kauli taikina ohueksi ja ota mansikkamuotilla pipareita. Paista ne 200 asteessa noin 6-8 minuuttia.


Koristele jäähtyneet piparit.


Vaaleanpunainen kuorrute on valkuaista ja mansikkatomusokeria, vihreä sitruunamehua, tomusokeria ja vihreää pastaväriä.