maanantai 29. marraskuuta 2010

Glögijuustokakku


Tälläista tarjolla pikkujouluissamme!


Tätä kakkua tein jo viime vuonna ensimmäisen kerran, mutta ei tullut silloin blogiin laitettua. Silloin vielä vähän eri ohjeella, Sveitsissä kun tein, eikä sieltä glögiä saanut (tai en ainakaan löytänyt) joten keittelin senkin itse.

Alkuperäinen ohje Hellapoliisilta, tähän laitoin vain vähän enemmän kermaa ja liivatteen lisää.



Pohja:

200 g piparkakkuja

100 g voita


Hyydyke:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl Flora Kuohua

2 munaa

½ dl sokeria

½ tl kanelia

½ tl neilikkaa

½ tl inkivääriä

6 liivatetta

1 dl glögiä (käytin Vipin valmista)


Kiille:

3 dl glögiä

4 liivatetta

hieman punaista elintarvikeväriä


Murskaa piparit ja sekoita ne sulaan voihin. Taputtele leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.


Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa munat, sokeri ja mausteet. Vatkaa myös kuohu. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto ja vatkaa hyvin sekaisin. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Sekoita munavaahto, kermajuustovaahto ja glögi yhteen. Kaada vuokaan. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli.


Valmista kiille; laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna glögi (tai osa glögistä) kiehuvaksi, liota siihen liivatteet (ja lisää loppu glögi) ja värjää punaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi, kaada sitten varoen hyytyneen kakun päälle.

Anna hyytyä vielä ainakin n. 4 h jääkaapissa.


-Seuraavalla kerralla laittaisin kiilteeseen ehkäpä 3½ liivatelehteä (tai vähän enemmän glögiä), nyt oli ehkä hiukan liian kiinteää..


Edit.

Tässä vielä omatekoisen glögin ohje ulkomuistista:


2 osaa rypälemehua

1 osa omenamehua

hieman (ruoko)sokeria

kanelitanko tai pari

muutama kokonainen neilikka


Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia. Halutessasi laimenna vedellä tai väkevämmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti