maanantai 24. lokakuuta 2011

Kaurainen rahkatorttu


Meidän keskimmäisen metrijuhlissa(=poika on nyt metrin pitkä, ja siinäpä siis oiva tekosyy leipoa ja keittää kahvit! ;D) tarjottiin tälläistä torttua.




Pohja:

200 g kaurakeksejä

80 g voita



Kaurakrokantti:

50 g voita

1 dl sokeria

1/3 dl siirappia

1 dl kaurahiutaleita



Täyte:

500 g maitorahkaa

2 dl kuohu- tai vispikermaa

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

2 rkl vettä



Kiille:

200 g mustikoita

1½ dl vettä

3 liivatetta

(sokeria)



Tee ensin krokantti:

Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi, keitä 10 minuuttia. Lisää kaurahiutaleet, sekoita, ja kaada seos leivinpaperin päälle ohueksi levyksi, siirrä kylmään jähmettymään. (!Käytä puulastaa sekoittamiseen!)



Pohja:

Murskaa keksit. Sulata voi, ja sekoita se keksimurskaan. Taputa irtopohja-/reunavuoan pohjalle. Siirrä kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.



Täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Rouhi krokantti karkeaksi rouheeksi.

Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi, lisää rahka. Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana varovasti sekoittaen kerma-rahkaseokseen.

Jaa seos puoliksi, lisää toiseen puolikkaaseen krokanttirouhe.

Kaada krokanttitäyte ensin vuokaan, tasoita pinta ja kaada loppu täyte päälle, tasoita pinta. Laita kylmään hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.



Kiille:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä vesi kiehuvaksi, lisää (jäiset?) marjat ja sokeri jos tarvetta. Keitä kovakuorisia marjoja hetki. Lisää liivatelehdet kiehuvan kuumaan seokseen. Jäähdytä vähintään huoneenlämpöiseksi, kaada sitten kakun päälle.

Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti