Karpit suklaa-kookosmuffinssit, maistellessa huomasin että makeutusainetta on ihan liikaa kuorrutteessa, ja toisaalta ehkä liian vähän itse muffinssissa, laitan sulkuihin mitä kannattaisi laittaa..
Mutta varmasti vie makeanhimon, eikä hiilarit päätä huimaa, yhdessä kuorrutetussa muffinssissa hiilareita n. 3,5 g (ja mikäli laittaa vähemmän sitä makeutusta kuorrutteeseen niin jää noin 2,5 g per muffinssi).
3 munaa
½ dl kermaa
½ dl voita sulana
3/4 dl kaakaojauhetta
1½ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ dl kookoshiutaleita
1 rkl Steviaa (laittaisin ehkä 3 rkl? Mutta sitten mielellään jotain muuta kuin Steviaa, sitä kun laittaa vähänkin enemmän niin se jälkimaku on hirveä!)
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi (niin että kestää kulhossa vaikka käännät sen ympäri). Vatkaa myös keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaisvaahtoon yhdistetyt kuivat aineet (jos et tykkää kookoksesta, voit jättää sen pois ja laittaa sen edestä mantelijauhetta tai pähkinärouheita tms), kerma ja voi. Sekoita tasaiseksi. Nostele varovasti valkuaisvaahto seokseen.
Jaa taikina muffinssipellille vuokiin (12 kpl), vuoat voi täyttää noin puoliksi, kohoaa aika hyvin :)
Paista 175 asteessa noin 15 min.
Kuorruta jäähtyneet muffinssit:
200 g pehmeää voita
2 rkl kaakaojauhetta
3 dl makeutusjauhetta (ihan liikaa, varmasti 1 dl riittää!)
2 rkl vahvaa kahvia
1 mm vaniljajauhetta
Vatkaa kaikki ainekset sekaisin vaahdoksi, pursota muffinssien päälle, anna jähmettyä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti