perjantai 17. helmikuuta 2012

1v-synttäritarjoiluja



Niin se meni meidän vauva täyttämään vuoden, vastahan tässä leivottiin kakkua vauvankatsojille ja nyt ei sitten enää vauvaa olekaan talossa vaan isoja poikia ;)



Kaikki synttäritarjoilut oli yhtä kermakakkua lukuunottamatta karppia, ja ihan hyvin upposivat ei-karpeillekin (tai sitten kukaan ei kehdannut sanoa mitään.. ;) ).





Pehmeät kookosruudut





Rocky Road



n.150 g tummaa, sokeritonta suklaata (käytin YesDelin Stevia-suklaata)

puoli pussia sokerittomia vaahtokarkkeja (YesDelistä tietenkin ;))

n. 1 dl pähkinöitä



Sulata suklaa varovasti mikrossa.

Leikkaa vaahtokarkit paloiksi (voi tähän käyttää koko pussinkin, ne vaan oli niin hyviä että meni maistellessa...) ja rouhi pähkinät (käytin suolapähkinöitä).

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada kelmulla vuorattuun astiaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa paloiksi ja nauti!


 





Brita-torttu



250 g voita


2 dl karppi-sokeria

4 keltuaista

1,5 dl mantelijauhoja

1 dl Bake Pro:ta

½ dl soijajauhoa

1 rkl psylliumia

1 mm vaniljajauhetta

4 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa (laktoositon täysmaitojuoma)



marenki:

4 valkuaista

2,5 dl karppisokeria



täyte:

4 dl kuohukermaa

karppisokeria maun mukaan

ripaus vaniljajauhetta

vadelmia



Vatkaa ensin valkuaiset ja karppisokeri kovaksi vaahdoksi, laita astia syrjään.

Vatkaa pehmeä voi ja karppisokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne vuorotellen maidon kanssa.


Levitä puolet taikinasta öljytylle leivinpaperille uunipellille (tulee todella ohut kerros!) ja sen päälle puolet marengista.

Paista 175 asteessa noin 20-30 min, kunnes marenki saa väriä.

Paista toinen puolikas taikinasta samalla lailla.

Irroita levy varovasti leivinpaperista vetämällä terävällä veitsellä pohjan alta. Leikkaa pohjat puoliksi. (Voit tehdä kakun myös puolikkaasta taikinasta, tästä määrästä riittää noin 15 hengelle)



Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta. Levitä kermaa pohjan puolikkaan päälle, asettele päälle vadelmia, nosta varovasti toinen puolikas päälle jne.



Perinteisesti brita-tortun marengin päälle ripotellaan ennen paistamista myös mantelilastuja, meillä ei näitä ollut joten jäi tälläkertaa laittamtta.

Jouduin myös laittamaan päälle vadelmia kun synttärikiireessä unohdin laittaa viimeiseen väliin niitä :D


 





Muta-muffinssit





Kinkkupiiras





Mantelilastut



Ohjeet laittelen myöhemmin, nyt ei ehdi kun on karppisämpylät uunissa iltapalaksi paistumassa, ei toinna jäädä koneelle liian pitkäksi aikaa etteivät pala... ;)



Muistakaahan arvonta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti