perjantai 12. lokakuuta 2007

Mango-banaanilotta


Tein taas hieman erilaisen version Charlotte Russesta, miehen pikkuveljen syntymäpäiville.



Tarvitset:

2 sitruunakääretorttua, itse käytin kaupan mutta voit tehdä myös itse, täytä esim

kreemillä:

150 g suolatonta voita

1 1/2 dl tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria



Vaahdota aineet ja levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle



ja sitruunakiisselillä:

1 sitruuna

2 munaa

1 dl sokeria

50 g margariinia



Riko munat kuumuutta kestävään kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää sokeri. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuoresta puolet hienoksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu munasokeriseokseen. Lisää kuoriraaste ja paloiteltu margariini. Kuumenna seosta vesihauteessa kunnes sakenee, koko ajan sekoittaen! (Älä säikähdä, muuttuu yleensä juoksettuneen näköiseksi mutta pitäisi jonkin ajan päästä tulla tasaista :D Itse meinasin ensimmäistä kertaa kun tätä kiisseliä tein, heittää mäkeen koko kulhon kun luulin että juoksettui!)



Voit täyttää tortun myös esim. mango- tai banaanisoseella.



Leikkaa kääretorttu ohuiksi, n. 1 cm viipaleiksi ja vuoraa niillä kelmutettu kulho tai kakkuvuoka (halusin tässä kokeilla kakkuvuokaa ja onnistui hyvin näinkin!)





Mangohyydyke:

3 liivatetta

2 rkl vettä

1,25 dl Flora vispiä/vanillaa

1/2 prk rahkaa

0,5 dl sokeria

1 prk mangopilttiä



Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa vispi, sekoita rahka, sokeri ja mangosose. Lisää rahkaseos vaahtoon. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen, lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahtoon. Kaada seos vuokaan, laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi hyytymään.



Väliin:

1 liivate

1 rkl vettä

1 prk mangopilttiä



Liota liivatetta kylmässä vedessä, liuota kiehuvaan veteen ja sekoita pilttiin. Kaada mangohyydykkeen päälle, anna jähmettyä n. tunti jääkaapissa.



Banaanihyydyke:

3 liivatetta

2 rkl vettä

1,25 dl Flora vispiä/vanillaa

1/2 prk rahkaa

0,5 dl sokeria

1 banaani (n.100 g)



Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa vispi, sekoita rahka, sokeri ja soseutettu banaani. Lisää rahkaseos vaahtoon. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen, lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahtoon. Kaada seos viimeiseksi vuokaan, lado päälle vielä kääretorttuviipaleita.

Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.





Pahoittelen taas kerran surkeita kuvia, kamera tarkentaa jonnekin ihan muualle kuin kuvattavaan kohteeseen.. Josko joulupukki vaikka toisi paremman :D

Kakusta taas ehti vikkelämmät ottaa ennen kuin ehdin kuvata, mutta haitanneeko tuo..

Kakku on ihanan raikas eikä liian makea, vaikka kääretorttu onkin oikein imelää niin hyydyke tasapainottaa makua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti