perjantai 26. lokakuuta 2007

Mutakakkua, vaniljasuukkoja ja pätkisjäätelöä


Suklaista herkuttelua ;)


MUTAKAKUN ohje löytyy täältä

VANILJASUUKOT (ohje Marien sekasopasta, taas kerran..)

3 valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
15 Marie-keksiä

kuorrutus
200 g suklaata
1 tl öljyä

Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää kokoajan vatkaten loput sokerista vähän kerrallaan. Vatkaa niin kovaksi, että kestää kulhossa vaikka käännät sen ylösalaisin (kokeile varovasti ;D )
Sekoita varovasti nostellen vaniljasokeri vaahtoon.
Levitä keksit pellille, pursota vaahto keoiksi keksien päälle.
Paista suukkoja 150 asteessa 6-8 minuuttia.
ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ KOPAUTA KULHOA TAI PELTIÄ, VAAHTO LÄSSÄHTÄÄ MUUTEN! (kuten aina kun kyseessä on munavaahto) Myöskään paiston aikana ei saa avata uunin luukkua!

Pilko suklaa kulhoon ja lisää siihen öljy. Sulata mikrossa hetki kerrallaan tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Kasta keot suklaassa ja nosta jääkaappiin kovettumaan. (Kannattaa laittaa alle leivinpaperi, jämähtävät aika jämäkästi lautaseen tms kiinni!)

PÄTKISJÄÄTELÖ

3 keltuaista
2 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
100 g (1,2 dl) hienoa sokeria
2 tl vaniljasokeria
40 g Pätkiksiä

Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi. Lisää maito. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita aineet yhteen kunnolla. Kaada seos jäätelökoneeseen. Pilko Pätkikset pieneksi. Lisää ne jäätelön joukkoon noin puolivälissä jäätymistä, jäätymisaika n. 50 minuuttia.
Jäätelön voit tehdä myös ilman konetta; laita seos kulhossa pakkaseen ja vatkaa aina n. 1½ tunnin välein kunnes on jäätynyt kokonaan. Lisää muutaman sekoituskerran jälkeen Pätkikset.
Laiskan naisen/miehen versio: sekoita Pätkikset vähän pehmenneeseen kaupan vaniljakermajäätelöön ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti