maanantai 18. helmikuuta 2008

Vadelma-valkosuklaatuorejuustokakku


Mikä nimihirviö! ;) Mutta aivan ihana kakku, ohje taaskin kopsattu Marien Sekasopasta, paitsi kuorrutuksen keksin itse..







Pohja:

200g digestivekeksejä

50 g sulaa voita

50 g sulaa valkosuklaata



Täyte:

200 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 munaa

2½ dl Flora vispiä

8 liivatelehteä

½ dl vettä + 2 tl sitruunamehua

1 1/4 dl sokeria (½ ja 3/4)

2 tl vaniljasokeria



Kuorrutus:

1½ dl vadelmamehutiivistettä (esim Fun light tms)

1 dl vettä

½ dl karpalomehua väriä antamaan

½ dl sokeria

200 g pakastevadelmia

4 liivatetta (muistaakseni, en kirjoittanut mihinkään ylös montako laitoin..)



Murskaa keksit, sekoita niihin voisula ja painele irtopohjavuoan pohjalle, johon olet leikannut leivinpaperista pyörylän. Nosta jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.



Sulata valkosuklaa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen. Vatkaa valkuainen ja ½ dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sitten vispi.

Ota pohja pois jääkaapista, valuta sen päälle n. 4 rkl valkosuklaata.

Kiehauta vesi+sitruunamehu, sulata niihin liivatteet.

Sekoita isossa kulhossa yhteen tuorejuusto, loppu sokeri (3/4 dl), vaniljasokeri, suklaa ja keltuaiset. Lisää liivateliuos. Lisää sitten kermavaahto ja viimeiseksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.

Kaada seos vuokaan, tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään useammaksi tunniksi ennen kuin kuorrutat.



Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita muut ainekset kattilaan, keitä vadelmia n. 5 minuuttia jos ovat ulkomaisia, muuten pelkkä kiehautus riittää (ulkolaisissa vadelmissa voi olla listeriaa!). Sekoita liivatteet vadelmaseokseen, jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada kuorrute kakun päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.









Pojan 1-vuotissynttäreille tein tästä mustikkaversion, muuten sama kakku mutta eri kuorrutus:

1 pss pakastemustikoita

2 dl mustikkamehua (mustikka-vadelma käy myös, esim trip-mehu)

sokeria

4 liivatetta



Keitä mustikoita mehussa hetki, lisää sokeria maun mukaan ja liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet seokseen. Jäähdytä vähintään huoneenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun päälle, anna hyytyä kylmässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti