sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Valkosuklaa-vaniljatuorejuustokakku


Puolivuotishääpäivää juhlittiin tänään :) <3



Pohja:

200 g digestive-keksejä

75 g voita


Täyte:

2½ dl kuohukermaa

vaniljatanko

100 g valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

4½ liivatelehteä

2½ rkl vettä

3 rkl sitruunamehua


Koristeluun:

tuoreita mansikoita ja mustikoita


Halkaise vaniljatanko, kaavi sisukset pieneen kattilaan jossa on kerma. Lisää myös vaniljatangon ranka kerman joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, nyppää tanko pois ja lisää valkosuklaa, hämmennä kunnes suklaa on sulanut, älä keitä!

Laita kermaseos jäähtymään jääkaappiin.


Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita yhteen ja painele irtopohjavuoan pohjalle.


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.


Vatkaa jääkaappikylmä kermaseos + sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sitruunamehu kiehuvaksi, ja liuota niihin liivatteet. Sekoita liivateseos tuorejuuston sekaan, yhdistä kermavaahtoon.


Kaada seos irtopohjavuokaan, anna hyytyä kylmässä yön yli.


Koristele hyytynyt kakku tuoreilla mansi- ja mustikoilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti