keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Omenakukko


Nami-hiiren blogissa on vielä meneillään kilpailu, ja tämä leivonnainen pälkähti mieleeni kun mietin milläs siihen kilpailuun voisi osallistua.





Taikina:


2½ dl maitoa

puolikas muna

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

11 g kuivahiivaa

n. 6 dl vehnäjauhoja

1 dl ruisjauhoja

100 g voita


Täyte:


3-4 omenaa (kuorittuina) viipaleina

ruokosokeria

kanelia

voita


Lämmitä maito, sekoita siihen sokerit ja muna, sitten kuivahiiva sekoitettuna osaan jauhoista. Lisää jauhoja kokoajan vaivaten. Lisää vielä pehmeä voi ja vaivaa kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.


Kauli taikinasta levy. Asettele päälle kerroksittain omenaviipaleita, sokeria, kanelia ja voinokareita. Nosta reunat keon päälle ja sulje tiiviiksi.


Paista ensin 225 asteessa kullanruskeaksi, kääri sitten folioon ja paista 150 asteessa 2 tuntia.



Leikkaa siivuiksi ja nauti vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti