torstai 30. syyskuuta 2010

Tiikerikääretorttu


Tätäkin tarjolla synttärikahveilla.. Ohje Hellapoliisilta.



Pohja (1 torttu)


4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

tummaan raitataikinaan myös 2 rkl kaakaojauhetta


Täyte:


100 g tummaa suklaata

2 dl kermaa/vispiä tms

n. 50 g maustamatonta tuorejuustoa


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää perunajauhot ja leivinjauhe sihdaten ja varovasti nostellen.


Jaa taikina puoliksi, lisää toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.


Kaada taikinat pursotinpusseihin, pursota vuorotellen raitoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. (Minulla oli mies apuna, yksin olisi voinut olla aika hankalaa..)


Paista 225 asteessa n. 7 min.


Kumoa paistettu pohja toiselle leivinpaperille. Irroita jäähtyneestä pohjasta paperi, tarvittaessa kostuta paperia hieman niin lähtee helpommin irti.


Valmista täyte: sulata suklaa mikrossa/vesihauteessa, vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja suklaasula.


Levitä pohjalle ja kääri rullaksi, anna tekeytyä kylmässä ainakin hetki.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti