lauantai 18. kesäkuuta 2011

Ananaskeikauskakku


Tämä oli pienenä yksi mun suosikkikakuista, äitin leipomana tietty!


Ekaa kertaa (ainakin näin aikuisiällä) kokeilin tätä ite, enkä kyllä onnistunut yhtä hyvin kuin äiti mutta tulipahan tämäkin syötyä..




(vähän ankea kuva :D)


3 munaa

2½ dl sokeria

4 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl kermaa (laitoin maitoa kun ei kermaa ollut)

100 g sulaa voita

fariinisokeria

1 iso tölkki ananasrenkaita

(koristeluun coctailkirsikoita ja kermavaahtoa)


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet, lisää ne, kerma ja voisula munavaahtoon, sekoita tasaiseksi.


Voitele vuoka, ripottele pohjalle fariinisokeria (ihan reilusti saa laittaa, mä vähän arastelin ja olisi pitänyt laittaa enemmän, varmaan ihan että pohja peittyy tms) ja levitä valutetut ananasrenkaat, kaada taikina päälle.


Paista 175 asteessa kypsäksi (n. 40 min), kumoa, anna jäähtyä ja koristele halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti