tiistai 26. kesäkuuta 2012

Jääkahvi


Löysin The Pioneer Woman:in blogista ohjeen Täydelliseen Jääkahviin, ja sitähän on pakko kokeilla -ja ei tuo kyllä kaukana täydellisestä ole, I-H-A-N-A-A!!Ensin tee "cold-brewed coffee" (mikä se olis suomeksi, kylmähaudutettu kahvi? Kylmässä valmistettu kahvi? Ei kai kuitenkaan kylmäkeitetty kahvi :D)

Laita astiaan (itse käytin pressopannua mutta mikä tahansa astia käy!) 1 kahvimitallinen espressokahvia 1 dl vettä kohti, lisää kylmä vesi, sekoita ja laita jääkaappiin vähintään 8 tunniksi, itse pidin melkein 20 h eikä ollut mennyt yhtään pahaksi.

Sitten, jos käytät pressopannua, suodata kahvinporot painamalla mäntä hitaasti alas, jos käytät muuta astiaa, laita siivilän sisään juustoliina/harso/tms (miksei suodatinpussi toimisi myös!) ja suodata juomasta porot pois.

Tarvittaessa voit vielä laittaa suodatetun juoman kylmään että on varmasti KYLMÄÄ.

Täytä seuraavaksi lasi jäillä. Kaada päälle kahvia, noin puolilleen, riippuu tietenkin miten paljon tahdot laittaa maitoa.

Mä kokeilin tuota vietnamilaista versiota, eli seuraavaksi lasiin laitetaan pari lusikallista kondensoitua maitoa, ja sitten vielä loraus kermaa/maitoa/kermamaitoa. (Ei-vietnamilainen(en sitten tiedä minkä maalainen tuo tavallinen lie) tehdään muuten samoin, mutta jätetään tuo kondensoitu maito pois ja halutessa makeutetaan ruokosokerilla, ja jos on, voi käytää myös makusiirappeja tai vaikka suklaakastiketta tai....)

Sekoitetaan, ja nautitaan!

Tämä oli ihan liian hyvää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti