Tällä kakulla osallistun Leivontafoorumin joulukuun haasteeseen; Maistuva kahvikakku lahjaksi!
Halusin tehdä melko perinteisen joulukakun pähkinöillä ja kuivatuilla
hedelmillä, kakku vietiin mieheni kummitädille joululahjaksi.
Glögimarinoidut hedelmät
1½ dl rusinoita, kuivattuaa omenaa, aprikoosia (pieninä paloina) ja karpaloita
Glögitiivistettä
Laita hedelmät astiaan, kaada päälle glögitiivistettä niin että peittyvät, anna marinoitua seuraavaan päivään.
1½ dl intiaanisokeria
1½ dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ dl glögitiivistettä (voit käyttää samaa missä marinoita hedelmät)
1 prk Valion maustettua rahkaa rommi-rusina
2 kananmunaa
150 g voita
marinoidut kuivahedelmät
1-1½ dl pähkinöitä (käytin saksan-, pekaani-, hassel- ja cashewpähkinöitä sekä manteleita)
Rouhi pähkinät.
Yhdistä
kuivat aineet (myös sokerit) kulhossa. Sulata voi. Vatkaa toisessa
kulhossa munien rakenne rikki, lisää rahka, glögi sekä sulatettu voi.
Siivilöi kuivat aineet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää hedelmät ja pähkinärouhe.
Voitele
ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa
noin 50 min, peitä paiston puolivälissä foliolla ettei pinta pala.
Koristeluun:
Pähkinöitä
tomusokeria
valkosuklaata
Paahda pähkinöitä 175 asteessa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siivilöi
kakun päälle ja sivuille tomusokeria. Sulata valkosuklaata ja pursota
sitä kakun päälle, asettele pähkinät valkosuklaan päälle.
Tässä kakku valmiina lähtöön:
Tein
kakkutaikinasta myös pienen muffinssin, ihan siis vain testatakseni
maun kun itse reseptin kehittelin että kehtaahan sen viedä lahjaksi, ja
oli kyllä hyvää, ihanan mehevää!
Niin, ja koristeluunkin oli ihan
erilainen idea aluksi, mutta se muuttui pariin otteeseen, ensimmäinen
ideani kaatui siihen ettei tomusokeria ollut tarpeeksi, sitten ajattelin
korvata tomusokerikuorrutuksen valkosuklaalla (vaikka alkuun päätinkin
että kerrankin teen leipomuksen mihin ei tule suklaata mutta....), ja
sitten kuitenkin päädyin hieman yksinkertaisempaan ratkaisuun, vähemmän
on joskus enemmän..
Käytin kakkuun sly marraskuun paketista saamiani vehnäjauhoja ja intiaanisokeria, sekä aiemman kierroksen paketista saadun karpalopussin loput!
Muffinssin kera nautin lasillisen mustikkaglögiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti