perjantai 14. joulukuuta 2012

Hyväläisen hillo

Teen yleensä kerho/päiväkotitädeille jouluksi (sekä kevääksi) lahjat itse, kukkia saavat niin paljon että uskon että muunkinlaiset lahjat ovat tervetulleita, osa meidän tädeistä saa tänä jouluna paholaisen hilloa vähän vähemmän tulisena, ja kun ajattelin ettei se paholainen nyt niin jouluisalta kuullosta niin nimesin hillon Hyväläisen hilloksi ;)

Resepti DanSukkerilta 

(tein tuplasatsin, tässä ne mitat mitä käytin)

1,6 kg (4 tlk) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa (säilyke, kannattaa valita vähän parempia eikä niitä edullisimpia)
800 g punaisia paprikoita (noin 4 isoa)
4 punaista chiliä
1 kokonainen valkosipuli
2 tl suolaa
n. 2 tl mustapippuria (rouhin myllystä silmämääräisesti)
4 tl oreganoa
1 dl etikkaa
2 pkt (yht. 660 g) hillo-marmeladisokeria

Pilko tomaatit pienemmiksi (olen alkanut miettiä että kai tässäkin voisi käyttää tomaattimurskaa, voiskohan?), pilko paprikat, silppua valkosipulit ja chili pieneksi (käytä chiliä leikatessasi kumihanskoja, muuten kiittelet itseäsi parin tunnin päästä kun polttaa käsiä, ekan kerran kun tätä tein ja käytin mietoa chiliä niin ajattelin että ei kai siinä mitään, olin onnistunut vielä hipaisemaan korvaa ja silmäkulmaa ja huhhei sitä poltetta.. Millanenkohan olis ollut jos olis ollut kunnon chiliä...), laita kaikki kattilaan, lisää mausteet ja keitä n. 30 min.
Lisää sitten etikka ja hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä n. 5 min.

Purkita kuumiin purkkeihin, säilytä viileässä.

Tämä on ihanaa melkein kaiken kanssa, pitsan pohjalla, hampurilaisen välissä, majoneesiin sekoitettuna dippinä, tortillojen ja burritojen ym kanssa, lasagnen kaverina ketsupin sijasta, lämpimissä voileivissä, makkaran ja lihan kanssa... Puuroon en ehkä laittais hillosilmäksi mut melkeinpä kaikkeen muuhun käy ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti