maanantai 4. maaliskuuta 2013

Texmex-voileipäkakku

Tahdoin tehdä pitkästä aikaa voikkarikakun, joten sellainen siis myös tarjottavana pojan synttäreillä.
Hyvin voi näitä suolaisia tehdä ihan oman maun mukaan kun meillä lapset ei suolaisia piirakoita syö kuitenkaan..
Ohjetta kurkin Hellapoliisilta, muokkasin kuitenkin ohjetta omaan suuhun sopivammaksi, kun en noista valmiista dippikastikkeista (guacamoledipissä ei ole avokadoa :O) tykkää eikä nuo valmiit salsakastikkeetkaan mun suuhun satu, joten vähän erityyliin mutta tuolta inspis kuitenkin :)

n. 2½ pkt Rainbow viljaisaa paahtoleipää (taisipa mennä 40 palaa)

Broileritäyte:
600 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
öljyä paistamiseen
suolaa, pippuria, savupaprikajauhetta
2 dl paseerattua tomaattia
n. 300 g paholaisen hilloa
1 pkt (200g) cheddar-sulatejuustoviipaleita (Aamuinen)
n. 1 dl emmentaljuustoruokakermaa
vajaa 1 pss Smoked garlic & chili-mausteseosta

Juustotäyte:
½ prk paprika-chili-tuorejuustoa
½ prk mango-tuorejuustoa
1 prk (150 g) creme fraichea
1 punainen makea suippopaprika

Kostutus:
1 dl sitruunamehua
3 dl vettä

Kuorrutus
½ prk paprika-chili-tuorejuustoa
½ prk mango-tuorejuustoa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk creme fraichea

Koristelu:
kirsikkatomaatteja
kurkkua
viinirypäleitä
punaisia, oransseja ja keltaisia minisuippopaprikoita
punasipuli
tammenlehväsalaattia
nachoja

Laita paseerattu tomaatti valumaan suodatinpussiin noin puoleksi tunniksi. Ota myös broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
Paista broilerit öljyssä kypsiksi, mausta, siirrä leikkuulaudalle ja hienonna kuutioksi.
Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja kerma, sekä sulatejuustoviipaleet paloina. Sekoita kunnes juusto sulaa. Lisää hillo ja mausteet, tarvittaessa keitä hieman kasaan. Lisää hienonnettu broileri, tarkista maku.

Leikkaa paahtoleipien reunat pois.
Levitä paahtoleipiä tarjoiluastialle, kostuta veden ja sitruunamehua seoksella.

Levitä puolet broileritäytteestä leipien päälle.




Sekoita tuorejuustot sekä creme fraiche yhteen, kuutioi paprika.
Levitä broileritäytteen päälle uusi kerros paahtoleipää, kostuta ja levitä päälle tuorejuustotäyte sekä paprikat.

Levitä taas yksi kerros leipää, kostuta ja levitä päälle broileritäyte, peitä vielä leipäkerroksella ja kostuta.
Sekoita kuorrutuksen ainekset yhteen, levitä kakun päälle.
Koristele kasviksilla.

Hellapoliisi oli käyttänyt tuplasti kostutusta, minun makuuni tuo puolikas määrä oli juuri sopiva, en tykkää että voileipäkakku (tai muutkaan kakut) on liian märkiä, toki varmasti vaikuttaa sekin että täytin kakun edellisenä päivänä ja ehti siis muhia juuri sopivaksi, jos teet saman päivänä kuin tarjoilet voinee kostutusta käyttää hieman enemmän.

Tämäkin oli kyllä hyvää, tuolla vierasmäärällä (15+5) josta 7 lapsia jotka eivät tainneet kakkua syödä, tästä meni reilusti yli puolet :D Hellapoliisin hieman pienemmästä kakusta oli riittänyt 35:lle ja jäänyt yli -ehkä meillä ollaan vähän isosyömäsempiä :D

2 kommenttia:

  1. Tämä kyllä kuulostaa aivan mielettömälle herkulle :p Ehkä mäkin vihdoin uskaltautuisin testaamaan osaanko tehdä voileipäkakkua ollenkaan :D

    VastaaPoista
  2. Varmasti älyttömän hyvää! :)

    VastaaPoista