4 perunaa (esim. Rosamunda)
Sitruunamehua
1 pkt pekonia
1 sipuli
6 munaa
1,7 dl jauhoja
2 tl suolaa
Mustapippuria
Ruohosipulia (alkuperäisessä ohjeessa vain koristeena mutta itse lisäsin hieman myös taikinaan)
Sitruunamehua
1 pkt pekonia
1 sipuli
6 munaa
1,7 dl jauhoja
2 tl suolaa
Mustapippuria
Ruohosipulia (alkuperäisessä ohjeessa vain koristeena mutta itse lisäsin hieman myös taikinaan)
Tarjoiluun ranskankermaa
Leikkaa pekoni kuutioiksi ja paista rapeaksi, jätä valumaan talouspaperin päälle. Jos rasvaa jää, voit säästää sen vohvelien paistamiseen.
Kuori ja pilko perunat ja laita kylmään veteen odottamaan.
Riko munat isoon kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
Kuori sipuli ja soseuta hienoksi yleiskoneella (jota en omista joten käytin tupperwaren silppuria), lisää munaseokseen.
Riko munat isoon kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin.
Kuori sipuli ja soseuta hienoksi yleiskoneella (jota en omista joten käytin tupperwaren silppuria), lisää munaseokseen.
Aja perunat hienoksi yleiskoneessa (tai silppurissa) muutamassa erässä, lisää sitruunamehua soseuttamisen loppuvaiheessa. Laita harso siivilän päälle ja valuta perunasoseesta neste pois.
Lisää perunasose munaseokseen, lisää myös jauhot, pekoni (jätä hieman koristeeksi halutessasi), suola ja mausteet ja sekoita hyvin.
Lisää perunasose munaseokseen, lisää myös jauhot, pekoni (jätä hieman koristeeksi halutessasi), suola ja mausteet ja sekoita hyvin.
Lämmitä vohvelirauta (käytin kolmosta kun vaihtoehtoina on 1-4), rasvaa rauta joko säästämälläsi pekoninrasvalla tai öljyllä. Paista kullanruskeiksi (vaativat hieman enemmän aikaa kuin tavalliset vohvelit, alkavat olla valmiita kun vohvelien reunoista ei tule enää niin paljon höyryä).
Tarjoile ranskankerman, pekonin ja ruohosipulin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti