sunnuntai 4. lokakuuta 2015

S'mores - juustokakku

Synttärikahveille meinasin ensin tehdä tämän kakun, mutta selailin 10th kitchen:iä pitemmälle ja löysin tämän S'mores cheesecaken ja se huusi syötäväksi pääsyä siihen malliin että tehtävä oli.. mittoja muutin hieman, alkuperäisessä ohjeessa esim. tuorejuustoa olisi tullut 440g ja kermaa 1,8dl mutta hyvin onnistui noilla mitoilla -eikä jää mitään yli kun kaupasta ei taida saada kuin 2dl kermaa ym..


Pohja:
9-10 grahamkeksiä (käytin itse digestivejä) muruina (3,6 dl)
3 rkl sokeria
6 rkl sulatettua voita

Täyte:

250 g hyvälaatuista maitosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,8 dl sokeria
1/8 tl suolaa
2 dl kuohukermaa
3 munaa

Vaahtokarkkipäällyste:

2,4 dl sokeria
2 munanvalkuaista
3 rkl vettä
1 tl viinikiveä (saa apteekista)
1/8 tl suolaa
12 isoa valkoista vaahtokarkkia, leikattuna neljään osaan (kastele sakset ennen leikkaamista)
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita keksinmurut, voisula ja sokeri ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa n. 12min.
Käännä uuni 160 asteeseen.

Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa.
Sekoita isossa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja suola vatkaimella tasaiseksi. Lisää kerma vatkaten. Lisää myös suklaa sekä munat yksitellen vatkaten. Kaavi kulhon reunat ja pohja ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista noin 55 minuuttia kunnes reunat ovat kohonneet ja keskusta juuri ja juuri hyytynyt.
Anna jäähtyä ja vetäytyä jääkaapissa yön yli (tai 8h).

Tee päällyste: Sekoita kuumuudenkestävässä astiassa sokeri, munanvalkuaiset, vesi, viinikivi ja suola. Laita astia kattilaan jossa on poreilevaa vettä ja vispaa kokoajan kunnes sokeri on liuennut. Nosta astia vesihauteesta ja sekoita joukkoon vaahtokarkit, anna seistä muutama minuutti että vaahtokarkit pehmenevät. Laita astia takaisin vesihauteeseen ja vatkaa kunnes on kiiltävää ja kovaa vaahtoa (n. 4min.). Lisää vielä vanilja vatkaten.

Levitä päällyste kakun päälle ja anna hyytyä noin 15 min (tai tarjoiluun asti).

Ruskista pinta joko kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla -varo ettei pala, vahdi vieressä!
Tarjoa heti ruskistamisen jälkeen niin pinta on vielä rapea, rapeus häviää jääkaapissa (kakku on kyllä hyvää silloinkin..)


1 kommentti: