Sain synttärilahjaksi jättimäisen myskikurpitsan, josta riitti vaikka mihin, töihin tein juustokakkua..
Pohja:
200g digestive-keksejä
100g sulatettua voita
Täyte:
4 dl kurpitsasosetta
7 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
4 dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl siirappia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
1 mm neilikkaa
Tee ensin kurpitsasose (muutkin kurpitsat kuin myskikurpitsa toimii hyvin). Halkaise kurpitsa, koverra siemenet pois lusikalla. Paahda puolikkaita noin tunti 200 asteessa uunissa.
Kaavi kurpitsa irti kuoresta lusikalla kulhoon, soseuta esim sauvasekoittimella.
Anna jäähtyä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi.
Murskaa keksit ja sekoita ne voisulaan. Painele irtopohjavuoan (halk. 24-26cm) pohjalle.
Sekoita kulhossa kurpitsasose, tuorejuusto, siirappi ja mausteet.
Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja sokerit vaahdoksi. Ota halutessasi noin 1dl kermavaahtoa erikseen koristelua varten.
Liuota liivatteet kiehuvaan veteen, sekoita vatkaten kurpitsaseokseen, sekoita sitten kurpitsaseos vatkaten kermavaahtoon.
Kaada seos pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa yön yli (tai ainakin 5h).
Irroita vuoasta ja koristele kermavaahdolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti