keskiviikko 2. huhtikuuta 2008
Tavalliset ja suklaakorvapuustit
½ l maitoa
1 muna
2 dl sokeria
½-1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
50 g hiivaa (/22g kuivahiivaa)
n. 15 dl jauhoja (tai vähän vajaa)
200 g voita
Täyte
voita
sokeria
kanelia
suklaapuusteihin myös tumma suklaa rouhetta, esim Fazerin crushia
Voiteluun
muna
Koristeluun
raesokeria
tai
sokerivesikuorrutusta
Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään huoneenlämpöön.
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi (jos käytät kuivahiivaa, 42 asteiseksi). Murenna maitoon hiiva (paitsi jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää vasta ennen jauhoja). Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää jauhoja koko ajan vaivaten, ja lopuksi rasva pieninä paloina. Vaivaa kunnes irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa ilmakuplat pois.
Ja taikina kahteen osaan, kauli levyksi, levitä levylle voita, sirottele sokeria ja kanelia, ja jos teet suklaapullia niin päälle vielä suklaarouhetta (reilusti!;) ). Rullaa levy ja paloittele n. 1½ cm paloiksi. Kohota pellillä liinan alla noin ½ h. Voitele munalla ja koristele raesokerilla, mikäli käytät sokerivesikuorrutusta niin koristele vasta kun olet paistanut pullat ja ne ovat jäähtyneet.
Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia. (Kuten kuvasta näkyy, älä jää tuijottamaan telkkaria samalla, tai saat vähän tummempia pullia :D )
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti