keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Tavalliset ja suklaakorvapuustit




½ l maitoa
1 muna
2 dl sokeria
½-1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
50 g hiivaa (/22g kuivahiivaa)
n. 15 dl jauhoja (tai vähän vajaa)
200 g voita

Täyte
voita
sokeria
kanelia
suklaapuusteihin myös tumma suklaa rouhetta, esim Fazerin crushia

Voiteluun
muna

Koristeluun
raesokeria
tai
sokerivesikuorrutusta

Ota voi hyvissä ajoin pehmenemään huoneenlämpöön.
Kuumenna maito kädenlämpöiseksi (jos käytät kuivahiivaa, 42 asteiseksi). Murenna maitoon hiiva (paitsi jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan jauhoista ja lisää vasta ennen jauhoja). Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Lisää jauhoja koko ajan vaivaten, ja lopuksi rasva pieninä paloina. Vaivaa kunnes irtoaa kulhon reunoista.
Anna kohota liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa ilmakuplat pois.
Ja taikina kahteen osaan, kauli levyksi, levitä levylle voita, sirottele sokeria ja kanelia, ja jos teet suklaapullia niin päälle vielä suklaarouhetta (reilusti!;) ). Rullaa levy ja paloittele n. 1½ cm paloiksi. Kohota pellillä liinan alla noin ½ h. Voitele munalla ja koristele raesokerilla, mikäli käytät sokerivesikuorrutusta niin koristele vasta kun olet paistanut pullat ja ne ovat jäähtyneet.
Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia. (Kuten kuvasta näkyy, älä jää tuijottamaan telkkaria samalla, tai saat vähän tummempia pullia :D )


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti