tiistai 6. toukokuuta 2008

Pekonihampurilainen


Tämä oli tarkoitus tehdä grillissä mutta ilmat eivät suosineet, joten käytin ihan paistinpannua, grillillä olisi kyllä ehkä parempi (vaikkei tästä mitenkään pahaa tullut näinkään!), kestäisi paremmin kaikki lämpiminä..



Pihvit (4 isoa pihviä):
400 g sika-nautaa
1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 muna
½-1 sipuli
grillausmastetta
paprikajauhetta
jauhelihamaustetta
valkosipulijauhetta
basilikaa
oreganoa
suolaa
pippuria

Sekoita korppujauhot ja kermaviili. Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla. Sekoita kaikki taikinan aineet.
Mausteitten määriä en osaa antaa, pahoittelen!

Muotoile pihveiksi (saman kokoisiksi kuin hampurilaissämpylät) ja paista öljy-voiseoksessa pannulla taikka grillissä kypsiksi.

Muut tarvikkeet:
4 hampurilaissämpylää
1 pkt pekonia
1 prk ananasrenkaita
sipulia
tomaattia
kurkkusalaattia
majoneesia
ketsuppia
sinappia

Siivuta sipuli ja tomaatti.
Paista pekoni pannulla kypsäksi, imeytä ylimääräinen rasva talouspaperiin.
Paista myös ananasrenkaita pannulla, niin että saavat vähän väriä.
Paahda halkaistuja sämylöitä pannulla.
(Jos käytät grilliä, tässä järjestyksessä paistumaan.)
Kokoa hampurilaiset, tajoa lisänä ranskalaisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti