lauantai 3. toukokuuta 2008
Kinkku-tomaattipiirakka
Pohja:
200g margariinia
3-4 dl jauhoja
vajaa 150 g juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
Täyte:
250 g miniluumutomaatteja (myös tavalliset ja kirsikkatomaatit käy)
300 g kinkkusuikaleita
1 prk kermaviiliä
1 pkt ruohosipulituorejuustoa
1 muna
vähän juustoraastetta
Anna margariinin pehmitä huoneenlämmössä. Sekoita sitten kaikki pohjan aineet taikinaksi.
Nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Viipaloi huuhdellut tomaatit. Pehmitä tuorejuusto notkeaksi kulhossa, lisää sitten kermaviili ja muna, sekoita tasaiseksi.
Painele pohjataikina voidellun piirakkavuoan pohjalle, levitä päälle kinkkusuikaleet ja tomaatit, kaada kermaviili-tuorejuustoseos päälle ja ripottele osa juustoraasteesta pinnalle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti