maanantai 1. joulukuuta 2008

Isänpäiväherkut 2008!


Tänä vuonna herkuteltiinkin ihan olan takaa isänpäivän kunniaksi!



TOFFEESYDÄNMUFFINSIT
n.12 kpl (tein 1½-kertaisena)

200 g margariinia
2½ dl sokeria
3 munaa
½ dl maitoa
3 3/4 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
12 kpl Center-suklaanappeja

Koristeluun
muutama rivi valkosuklaata ja pari palaa tummaa suklaata sulatettuna

Vaahdota rasva ja sokeri, vatkaa joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa maidon kanssa vuoron perään taikinaan sekaan. Sekoita tasaiseksi ja lisää rouhittu suklaa.
Täytä muffinssivuoat puolilleen, laita jokaiseen vuokaan yksi Center-nappi ja täytä vuoka taikinalla.
Paista 200 asteessa noin 20 min.

Koristele jäähtyneet muffinssit sulalla suklaalla, ovat kyllä hyvin makeita ilmankin!

TUPLASUKLAATRYFFELIKAKKU

Pohja:
150 g suklaakeksejä
60 g voita

Tumma tryffeli:
2 dl kuohukermaa
3 levyä Pandan tummaa suklaata

Valkoinen tryffeli:
1½ dl kermaa
2½ levyä Pandan valkoista suklaata

Kuumenna kerma kattilassa, sulata suklaa. Anna jäähtyä jääkaapissa, älä kuitenkaan liian kauaa ettei jähmety kokonaan!
Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
Vatkaa jäähtynyt tummasuklaakerma ja levitä pohjan päälle. Laita jääkaappiin.
Kuumenna kerma ja sulata siihen valkosuklaa, anna taas jäähtyä jääkaapissa, vatkaa, ja levitä jähmettyneen tummasuklaatryffelikerroksen päälle.
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Koristele joko sihtaamalla kaakaojauhetta päälle, pursottamalla suklaata tai miten keksit!

OMENAKINUSKIKAKKU

Pohja:
3:n munan sokerikakkupohja

Täyte:
2 dl kermaa
1 prk kinuskikastiketta
2 prk omena-pilttiä

Kostutus:
maitoa

Kinuskikuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Pursotukset
1 prk Floravispiä

Paista kakku, jäähdytä ja halkaise kolmeen osaan.
Vatkaa kerma, sekoita siihen vajaa purkillinen kinuskikastiketta. Näin täytteestä tulee melko löysä, muistelin kakkua suunnitellessani nähneeni joskus Valion kinuskikermaa tms mutten sellaista löytänyt mistään, liekö sitten valmistus lopetettu tai loppunut muuten vain tai olen sitten nähnyt unta :D Tulisi varmaan parempi jos sekaan heittäisi muutaman liivatteen mutta nekin oli itseltäni juuri loppu kun kakkua tein, mutta syötävää kyllä tuli vaikka löysää olikin!
Kostuta kakkupohja, levitä sille omenasosetta (1 prk/väli) ja puolet kermasta, tee sama toiselle kerrokselle.

Valmista kinuskikuorrute.
Laita kerma ja sokeri kattilaan, kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 min kunnes seos on sakeaa, ja jähmettyy kun tiputat tipan kinuskia kylmään veteen.
Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä.

Vatkaa Flora vispi ja pursota reunat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti