tiistai 6. tammikuuta 2009

Pecanpähkinä-suklaapiiras kera valkosuklaakastikkeen


Ihanan mehevä ja todella tuhti piiras!



 


Pohja:


140 g jauhoja


3 rkl kaakaojauhetta


n. 1 dl tomusokeria


100 g pehmeää voita


½ keltuainen


 


Täyte:


100 g tummaa suklaata


n. 350 g pecanpähkinöitä


85 g voita


175 g fariinisokeria


3 munaa


2 rkl kuohukermaa


2 rkl jauhoja


 


Siivilöi taikinan kuivat aineet kulhoon, tee keskelle kuoppa johon laitat voin kuutioina ja keltuaisen. Vaivaa ne vähitelleen kuiviin aineisiin ja vaivaa taikina palloksi.


Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin kylmenemään noin tunniksi (pidin itse tosin noin 20 min malttamattomana ;D).


Ennen piirakkavuoan voitelemista mallasin itse koristeeksi tulevin pähkinöiden määrän, eli asettele pähkinät ympyröihin vuokaan että niitä jää riittävästi!


Painele tai kauli ja nosta taikina voideltuun torttuvuokaan (halkaisija n. 27 cm) ja pistele haarukalla. Peitä leivinpaperilla ja pane painoksi kuivattuja herneitä.


Paista pohjaa 180 asteessa noin 15 minuuttia.


Sillä aikaa kun pohja jäähtyy, valmista täyte.


Sulata suklaa esim mikrossa, noin 30 sekuntia kerrallaan välillä sekoittaen, varo palamista!


Rouhi loput pähkinät.


Vatkaa voi ja puolet fariinisokerista. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää loppu fariinisokeri ja muut täytteen aineet.


Levitä täyte pohjalle (josta olet ottanut leivinpaperin ja herneet pois, huom! ;) ), asettele syrjään ottamasi pähkinät pinnalle ja laita uuniin (edelleen 180 astetta) ensin puoleksi tunniksi, sitten peitä foliolla ja paista vielä 25 min. Minä jätin vähän kauaksi aikaa ilman foliota kun tummui liikaa mutta ei onneksi maistunut palaneelta!



 


Anna jäähtyä, valmista sillä aikaa valkosuklaakastike:


1 levy valkosuklaata (Pandan)


vajaa 2 dl kuohukermaa (täytteeseen otettu se 2 rkl tästä)


1½ dl maitoa


2 keltuaista


2 tl vaniljasokeria


Sekoita kaikki aineet kattilassa, keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes sakenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti