tiistai 6. tammikuuta 2009

Paneroitu feta salaattipedillä


Anna-Leena Härkösen Sopan syvin olemus-kirjassa oli maininta paneroidusta fetasta, luin siitä kauan aikaa sitten ja siitä lähtien se on kummitellut takaraivossani. Nyt piti olla loistava tilaisuus kokeilla moista herkkua ja tarjota sitä samalla ystäville, mutta vierailu ei sitten onnistunutkaan :(


Mutta kun kerran oli ainekset ostettuna niin tein sitä sitten omalle porukalle, ja on kuulkaa herkkua!




Tarvikkeet pääruoaksi kahdelle tai alkupalaksi neljälle:


200 g fetaa (pala)


muna


korppujauhoja


öljyä paistamiseen


jääsalaattia


2 tomaattia


pieni kurkku


puolikas (puna)sipuli


 


Pese kasvikset. Asettele salaatinlehdet lautasille. Leikkaa tomaatit ja sipuli siivuiksi ja leikkaa kurkusta juustohöylällä pitkittäin siivuja ja asettele ne lautaselle.


Leikkaa fetapala syöjien mukaan. Riko muna lautaselle ja riko sen rakenne. Kaada toiselle lautaselle korppujauhoja. Kaada reilusti öljyä paistinpannulle ja kuumenna.


Kierittele fetapalat ensin munassa ja sitten korppujauhoissa. Paista kullanruskeaksi öljyssä molemmin puolin. Varo kääntäessä, juusto sulaa ja voi olla suht löysää.


Aseta fetapalat salaatin keskelle ja tarjoa heti, salaatin päälle voit vielä rouhia suolaa ja pippuria tai tarjota mieleistäsi kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti