keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Ananasmuffinssit



 


n.12 kpl


3 munaa
2 dl sokeria
1 dl sulaa/juoksevaa margariinia/voita
5 dl jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 prk ananasmurskaa
2 dl jogurttia (käytin rasvatonta banaanijogurttia)
2 rkl sitruunamehua


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva. Valuta ananasmurskasta mehu pois. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää munavaahtoon ananasmurska, sitruunamehu, jogurtti ja kuivat aineet sihdaten. Sekoita varoen.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin, paista 200 asteessa noin 20 min.


Kuorruta jäähtyneet muffinssit:


100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ rkl sitruunamehua
tomusokeria


Sekoita aineet yhteen, tuota tomusokerin määrää en osaa oikein antaa kun itse vähän mokasin ja laitoin liikaa tuota sitruunamehua ja jouduin laittamaan älyttömän määräntomusokeria että kuorrutteesta tuli riittävän paksua, joten oli aika imelää.


Koristele muffinsit kun kuorrute on jähmettynyt:


n. 1 dl tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
sitruunamehua


Sekoita sitruunamehua tomusokeriin niin, että saat sopivan jämäkkää kuorrutetta, värjää seos ja pursota muffinssien päälle kuvioita.


Nämä olivat parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä, kun olivat saaneet levätä jääkaapissa muhimassa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti