tiistai 9. maaliskuuta 2010

Autokakku kolmevuotiaalle


Minulla oli hienot suunnitelmat esikoisen 3v-synttärikakkuun, suunnittelin Salama McQueen-kakkua, mutta sankarilla oli oma mielipide: suklaanmakuinen autokakku, samanlainen kuin serkulla oli!

Ja onhan se sankarin mielen mukainen kakku tehtävä, tutkiskelin siis siskonpojan synttärikuvia ja kopioin kakun :D Suunnittelusta en siis voi ottaa kunniaa, enkä täytteestäkään, siitä kiitos Kinuskikissalle. Itse sentään toteutin kakun ;)



Pohja:

7 munaa (a 48g)

saman verran sokeria

½ dl kaakaojauhetta (Cailler Poudre de Cacao -Coop)


½ dl maissijauhoa (Patissier Amidon de maïs -Migros)

loput jauhoja -niin että on samanverran yhteensä kuivia aineita kuin munia

2 tl leivinjauhetta


Täyte:

Nutellaa -en mitannut tarkkoja määriä

3 dl kuohukermaa

1½ dl hasselpähkinäjauhetta (SunQueen Noisettes Moulues -Migros)

hiukan (ehkä pari rkl) vaniljakastikejauhetta (Midor Crème Quick Arôme vanille -Migros)


Koristelu:

4 dl kuohukermaa

sokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa

elintarvikeväriä (Jolly Dessert Colorant alimentaire vert -Migros)

marsipaania (Patissier -Migros)

Smarties-karkkeja

Lakurullia (en muista merkkiä mutta Coopista)

Koristelugeeliä (Hobby Décor Crayon Pâtissier Chocolat -Coop)


Vatkaa munat ja sokeri, lisää kuivat aineet sihdaten ja varovaisesti sekoittaen. Paista 175 asteessa noin 40 min (uunista riippuen).


Leikkaa jäähtyneestä pohjasta sivuilta palaset jotka nostat pyöreä puoli ylöspäin auton katoksi, leikkaa osa pois niin saat tuulilasin, vaikea selittää mutta tässä kuva:



Vaahdota kerma, lisää hieman vaniljakastikejauhetta niin että vaahdosta tulee jäykkää, lisää myös hasselpähkinäjauhe.


Kostuta kakku maidolla, levitä Nutellaa (on muuten aika hankala homma mutta onneksi se ei haittaa vaikkei menekään siististi, sitä ei kukaan sieltä alta huomaa, luin että sen voisi myös lämmittää mikrossa niin onnistuisi paremmin mutta piti itse tehdä vaikeimman kautta ;) ) ja päälle hasselpähkinäkerma.

"Liimasin" vielä Nutellalla nuo katon palaset toisiinsa että kestää paremmin kasassa.


Sekoita elintarvikeväri tuorejuustoon -tein näin koska en löytänyt kuin nestemäistä elintarvikeväriä ja pelkäsin sen pilaavan kerman, näin onnistui hyvin. Vatkaa kerma, mausta sokerilla, lisää vihreä tuorejuusto, sekoita hyvin.


Levitä kermaa ohut kerros koko kakun päälle.


Kauli marsipaani, leikkaa siitä ikkunoiden muotoiset palat ja laita paikoilleen.


Pursota kerma kakun päälle. Pursotukset tein Suomesta tuomallani kertakäyttöisellä pussilla ja sen mukana tulleella punaisella tyllalla, täälläkin olen kyllä nähnyt pursotuspusseja myytävän.


Koristele Smartieseilla, laita lakurullat renkaiksi, tee myös marsipaanista rekisterikilpi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti