torstai 25. maaliskuuta 2010

Valkosuklaajugurttivadelmaruudut


Taas aikamoinen nimihirviö :D Mutta parempaankaan en nyt taipunut..

Takaraivooni jäi kummittelemaan jugurttivalkosuklaakuorrute sen jälkeen kun leivoin jugurttivalkosuklaakakun, ja piti päästä kokeilemaan jotain, tässäpä siis tulos!



Pohja:

200 g voita

3 dl sokeria

6 munaa

4,5 dl jauhoja

½ dl maissijauhoja(/perunajauhoja tms)

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 prk (180g) vaniljajugurttia

tuoreita vadelmia


Kuorrute:

200 g valkosuklaata

1 prk (180g) vaniljajugurttia


Sulata voi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet sihdaten. Lisää voi ja jugurtti varovasti sekoitellen. Lisää viimeiseksi vadelmat. En osaa kovin tarkkaan sanoa kuinka paljon vattuja käytin, oltiin ostettu rasiallinen tuoreita ja niistä oli jo osa syöty lettujen kanssa plus sitten ihan vaan naposteltu, mutta pari kourallista niitä oli ja kyllä tuohon enemmänkin olisi mahtunut..

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 25 min.


Ota kuorrutetta varten jugurtti huoneenlämpöön ajoissa.

Sulata suklaa, lisää jugurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle.


Vähän jäi pohja kuultamaan kuorrutteen läpi, kauniimpi olisi varmasti tullut jos olisi tehnyt enemmän kuorrutetta (esim 300g suklaata ja 1½prk jugua), mutta hyvää kyllä oli noinkin!

Ihanan mehevä piiras!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti