tiistai 9. maaliskuuta 2010

Kinkku-tomaattikierteet


3v-juhlien tarjoiluja..



Tarvitset:

2 pkt lehtitaikinaa (Pâte feuilletée l'ancienne -Migros)

n.150 g kinkkua (Jambon cuit Vivaldi -Migros)

2 tomaattia

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 valkosipulin kynsi

vajaa ½ dl persiljaa silputtuna


Voiteluun muna


Päälle juustoraastetta (Le Gruyère & Emmentaler râpé -Migros)


Pilko kinkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.


Pilko valkosipulin kynsi pieneksi ja purista se vielä että saat oikein hienoa tahnaa. Silppua persilja esim. saksilla kupissa. Sekoita valkosipuli ja persilja tuorejuustoon.


Kauli lehtitaikina ohueksi -sveitsiläiset säästävät vaivan, täällä myytävät lehtitaikinat myydään ohueksi kaulittuina voipaperin kanssa rullattuna, eli sen kun vaan kieräyttää rullan auki!


Levitä tuorejuustoseos (voit toki käyttää myös maustettua tuorejuustoa) taikinalevyjen päälle, ripottele päälle kinkku- ja tomaattikuutiot. Rullaa kiinni ja leikkaa noin 1cm viipaleiksi.


Voitele munalla ja ripottele hieman juustoraastetta päälle.


Paista 200 asteessa noin 20 min, niin että ovat kullanruskeita.


Maistuvat parhaalta tuoreena, lämpiminä. Rullan voi toki tehdä valmiiksi jääkaappiin paistoa odottamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti