sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Minttusuklaapalat


Ristiäistarjoiluita. Ohje Unelmakakut-kirjasta, tosin jätin pähkinärouheen pois.

Sokerimassapäälyksen tekeminen oli kyllä todella hankalaa, ilmeisesti käytin liikaa tomusokeria kaulimiseen kun suikaleet eivät tarttuneet oikein toisiinsa, ja toisaalta taas liian vähän kun ne tarttuivat sitten pöytään kiinni..

No mutta maku oli hyvä.. Kiireessä leikatessa paloja jäivät myös vähän sotkuisen näköisiksi mutta en jaksanut ottaa enempää stressiä :D



Pohja:


200 g voita

3 dl sokeria

3 munaa

5 dl jauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1½ dl maitoa

1 Pätkis minis-pussi


Kuorrutus:


200 g tummaa suklaata

300-400 g tomusokeria

3/4 dl vahvaa kahvia

75 g voita sulana


Koristelu:


3 x 150 g sokerimassaa (ruskea, vihreä, vaaleansininen)


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten.

Lisää yhdistetyt kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisää myös rouhitut Pätkikset.

Levitä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 25-30 min.


Kuorruta jäähtynyt pohja: sulata suklaa ja lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi ja levitä pohjalle, anna jähmettyä.


Kauli jokainen sokerimassa n. 2-3 mm:n paksuiseksi ja uunipellin pituiseksi levyksi. Leikkaa veitsellä samanlevyisiksi siivuiksi, asettele vierekkäin vuorotellen jokaista väriä ja kauli tasaiseksi levyksi niin että sivut tarttuvat toisiinsa.

Nosta levy kaulimen avulla pohjan päälle ja leikkaa paloiksi.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti