lauantai 5. maaliskuuta 2011

Esikoisen 4-v-synttärikakku


Tänään juhlittiin meidän esikoisen 4-vuotissyntymäpäivää hieman etukäteen.


Poika toivoi kakuksi sydänkakkua uudella Wiltonin sydänvuoalla, ja sellaisen sai.


Koristeita en ehtinyt alkaa tekemään (tämä viikko kun oli ensimmäinen viikko yksin poikien kanssa kun miehen isyysvapaa loppui), joten kokeilin ensimmäistä kertaa valmista kakkukuvaa.



Pohja:


7 munaa

-saman verran sokeria

-3/4 dl kaakaojauhetta, ½ dl maissitärkkelysjauhoa + loput vehnäjauhoa

-1½ tl leivinjauhetta & 1 tl vaniljasokeria


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet sihdaten ja varovasti sekoittaen.


Voitele vuoat, jaa taikina niihin tasaisesti.


Paista 175 asteessa kypsiksi.


Minttusuklaatäyte (Kinuskikissalta):


2½ dl kuohukermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 tl piparminttuaromia

100 g valkosuklaata

vihreää pastaväriä

hieman sokeria

100 g Maraboun minttukrokanttisuklaata rouhittuna


Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto, sekoita siihen piparminttuaromi ja valkosuklaa. Lisää seos kermavaahtoon ja lisää hieman vihreää väriä, vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaarouhe.


Kostuta kakkupohjat maidolla ja täytä kolot. Laita kakkupohjat erikseen jääkaappiin noin tunniksi ja kumoa vasta sitten ylempi kerros alemman päälle, ettei täyte valu.


Sipaise kerros kermavaahtoa kakun päälle ja aseta siihen kakkukuva, anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.


Pursotukset kuohukermaa, vaniljakreemijauhetta (1 rkl/2dl), ripaus sokeria ja vaniljajauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti