sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Karppisima


Piti kokeilla onnistuuko sima karppisokerilla! Laitan jo ohjeen, vielä en ole maistanut, huomenna, huomenna.. Kerro sitten miten kävi! ;)







1,2 litraa vettä

100-200 g mustaherukoita (piti käyttämäni mustikoita mutta selvisi että olivat herukoita.. vois ehkä kirjoittaa pakasteisiin mitä ne on? :D)

1 sitruuna

n. 125 g karppisokeria

1 rkl tavallista sokeria

pieni nokare tuorehiivaa



Laita kattilaan 6 dl vettä, herukat (voi käyttää muitakin marjoja) ja sokerit. Keitä hetki, lisää sitten puolikkaan sitruunan mehu ja loput vedestä. (Tarkista maku)

Kun neste on noin kädenlämpöistä, liuota pieni nokare hiivaa tilkkaan vettä (4 l:n satsiin simaa käytetään n. 1/5 tl hiivaa, eli tähän siitä vielä neljäsosa!) ja sekoita nesteeseen. Viipaloi sitruunan toinen puolikas ja lisää seokseen. Anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.







Seuraavana päivänä pullota sima: laita (pestyn! ;) ) 1,5 litran pullon pohjalle 1 tl tavallista sokeria ja pari rusinaa, kaada sitten siivilöity sima pulloon. Huoneenlämmössä sima valmistuu päivässä, parissa, kunhan rusinat nousevat pintaan siirrä sima jääkaappiin.

Nauti kylmänä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti