torstai 7. marraskuuta 2013

Sitruunajuustokakut 30-vuotiaalle

Viime viikonloppuna päästiin juhlimaan taas yhden ystävämme kolmekymppisiä. Sankari ei tosin itse tiennyt koko juhlista etukäteen, on hänellä vaan viekas vaimoke ;) Minä sain kunnian tehdä kakun juhliin, sain vapaat kädet, ja päätin tehdä sitruunajuustokakkua, koska muistelin sankarin tälläistä joskus meillä kehuneen kahvipöydässä (tämä painui hyvin mieleen siksi, että todella harvoin hänelle muuten mikään makea maistuu ;) ).

Tarvikkeet yhteensä kolmeen kakkuun:
Pohjat:
600 g digestivekeksejä (näissä yksi kakku gluteeniton, eli 200 g gluteenittomia digestivejä sekä 400 g tavallisia)
300 g voita

Täyte:
4 prk (eli 800 g) Valio Viola sitruunatuorejuustoa
8 dl kuohukermaa
16 kpl liivatelehtiä
3 dl sitruunamehua (n. 5 sitruunasta)
4 dl sokeria
0,6 dl vaniljasokeria

Kiille:
6 dl Juissi sitruuna-lime-mehua
6 kpl liivatelehtiä
keltaista pastaväriä

suklaata spritsaukseen

Leikkaa leivinpaperista sopivat pyörylät irtopohjavuokien pohjille (käytin 2x24cm & 1x26cm vuokia).
Murskaa keksit esim. laittamalla ne muovipussiin ja hakkaamalla kaulimella.
Sulata voi, sekoita siihen keksimurska ja painele irtopohjavuokien pohjalle.
Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi.
Purista mehu sitruunoista, kuumenna se kiehuvaksi ja liuota liivatteet mehuun. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuustoon sokerit sekä liivateliuos. Lisää kermavaahto ja sekoita/vatkaa tasaiseksi.
Kaada täyte vuokiin.
Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kiilteen valmistamista.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 2 dl mehua kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen, lisää loppu mehu (huoneenlämpöinen!) sekä pastaväriä hieman jotta saat kiilteestä kirkkaan keltaista.
Kaada kiillettä varovasti, hiljalleen kakkujen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Sulata tummaa suklaata ja spritsaa kuvioita kakkujen päälle.
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti