sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Pehmeä suklaasalmiakkikola

Sly-paketin reseptivihkosta ensimmäisenä testiin pääsi salmiakkisuklaakola.

n. 50 kpl

3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
2 dl vaaleaa siirappia
100 g tummaa suklaata
1/2 tl väkiviinaetikkaa
100 g voita
8-10 kpl turkinpippureita murskattuna (laitoin 15 kpl ja olisi voinut laittaa vieläkin enemmän!)

(Koristeluun tomusokeria)

Sekoita kerma, sokeri ja siirappi isossa kattilassa. Keitä kunnes on noin 122-asteista (ohjeessa sanottiin 15-20 min mutta minulla meni melkein tunti..).
Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa, voi ja etikka. Sekoita huolellisesti sileäksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää turkinpippurimurska, sekoita varovasti. Vuoraa noin 20x20 cm vuoka leivinpaperilla ja kaada seos vuokaan. Laita kylmään jähmettymään ja leikkaa sitten paloiksi.
Koristele halutessasi tomusokerilla.

8 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja 😋 turkinpippuri-karkkeja kun käytetty niin namiiiii

    VastaaPoista
  2. Näyttää siltä että haluaisin maistaa!

    VastaaPoista
  3. Hurjasti olet ahertanut siellä yksin ja lasten kanssa =) Todella herkullisia karkkeja ja muita leipomuksia =)
    Ystäväsi

    VastaaPoista
  4. Nämä oli kyllä hyviä! Turkinpipprin ystävänä olisi kyllä voinut laittaa vaikka pussillisen turkinpippureita tähän, 15 ei ihan riittänyt minun makuun :)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköisiä. Harmi, ettei minulla ole vielä sellaista mittaria, muuten olisin kyllä jo kattilan ääressä.

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköisiä. Harmi, ettei minulla ole vielä sellaista mittaria, muuten olisin kyllä jo kattilan ääressä.

    VastaaPoista
  7. Mittari ei ole välttämätön, voit testata massan tiputtamalla pisaran kylmään veteen, jos se liukenee veteen, ei ole vielä valmista. Jos taas pystyt pyörittelemään massasta pallon sormilla, se on sopivaa.

    VastaaPoista
  8. Mittari ei ole välttämätön, voit testata massan tiputtamalla pisaran kylmään veteen, jos se liukenee veteen, ei ole vielä valmista. Jos taas pystyt pyörittelemään massasta pallon sormilla, se on sopivaa.

    VastaaPoista