maanantai 23. marraskuuta 2015

Piparitryffelit

Tämäkin resepti sly-paketin Karkit-reseptikirjasesta.
Hyvää kuvaa oli mahdotonta saada ja leikkaaminenkin meni vähän miten meni mutta mitä väliä, nää on herkullisia! Ihanan jouluisia!

Piparitryffelit

250g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl kuohukermaa
0,5 tl piparkakkumaustetta
1 tl hunajaa
1 tl huoneenlämpöistä voita
0,5-1 dl kaakaojauhetta

Laita suklaa kulhoon. Kiehauta kerma, piparimauste ja hunaja kattilassa. Kaada kuuma seos suklaan päälle, lisää voi ja sekoita tasaiseksi. (Mun suklaapalat oli turhan isoja eivätkä kaikki sulaneet joten laitoin kulhon vielä hetkeksi vesihauteeseen)
Kaada seos n.14×20 cm foliovuokaan.
Anna jähmettyä jääkaapissa (yön yli tai ainakin useampi tunti).
Leikkaa jähmettynyt tryffelilevy kuutioiksi.
Siivilöi kaakaojauhe kulhoon ja pyörittele kuutiot siinä.
Säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa (laita leivinpaperia kerrosten väliin etteivät tartu toisiinsa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti