keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Omar-kermakakku


Allekirjoittaneen synttärikakku



Pohjana 8:n munan sokerikakkupohja, kaakaolla höystettynä

Täyte
1 pss Omar-karkkeja
5 dl kuohukermaa

Kostutus
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Koristelu
Marsipaania:
160 g mantelijauhetta
80 g tomusokeria
80 g hienoa sokeria (ei talous ;) )
noin 1 tl sitruunamehua
1-2 munanvalkuaista
elintarvikevärejä

2 prk Flora vispiä
sokeria & vaniljasokeria
punaista elintarvikeväriä

Kiehuta kerma, sulata siihen Omarit -älä keitä!
Jäähdytä yön yli jääkaapissa.
Vatkaa kylmä Omarkerma vaahdoksi.
Halkaise kakku kolmeen osaan, kostuta maidolla ja levitä vaahtoa.

Sekoita sihdattu tomusokeri, hieno sokeri (voi kyllä käyttää koko määrän pelkkää tomusokeria, tulee tasaisempaa marsipaania..) ja mantelijauhe, lisää sitruunamehu ja vähän kerrassaan valkuaista, niin että tulee sopivan jämäkkä massa. Vaivaa taikinaa, lisää tarvittaessa tomusokeria. Värjää.
Kauli levyksi, nosta kakun päälle kaulimen avulla. Leikkaa toisen värisestä kaulitusta marsipaanista numerot & koristeet.

Vatkaa vispi sokerin ja värin kanssa, pursota reunat. (Tässä mein nuo pursotukset vähän huonosti mutta se ei onneksi vaikuta makuun!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti