perjantai 24. lokakuuta 2008

Savuinen voileipäkakku


Ristiäisissä tarjolla tätäkin. Ohjeen leipään bongasin (jälleen kerran) Marien Sekasopasta, mielettömän hyvää!
En kirjoittanut mitään ylös kun tätä tein, joten voi olla, ettei määrät ole ihan pitäviä, mutta hyvää siitä näinkin tulee, sen voin luvata!



5 dl vettä
0,5 dl maitojauhetta
vajaat 50 g hiivaa
vajaa desi ruokaöljyä
noin 11 dl vehnäjauhoja, tarkkaa määrää taas vaikea sanoa..
1 dl paahdettua sipulirouhetta (kuivattua)
n. 2 tl paprikamaustetta
2 rkl pizzamaustetta
1 tl suolaa
2 rkl sokeria

Täyte:
2 pkt ruohosipulituorejuustoa
1 pkt savukinkkuleikkelettä (n.300 g)
1 pkt Kippari-savujuustoviipaleita (150g)
1 prk amerikkalaisia suolakurkkukuutioita
2 keltaista paprikaa
1 prk majoneesia
1 dl silputtua persiljaa

Kostutus
kasvislientä

Kuorrutus
2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
2 prk creme fraichea

Koristeeksi
Ohuen ohuita kinkkusiivuja
Herneenversoja
Miniluumutomaatti

Sekoita maitojauhe lämpimään veteen, murenna joukkoon hiiva, lisää suola, sokeri, mausteet ja öljy. Lisää jauhoja ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin 30 min.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois, ja taputtele isoon öljyttyyn irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Peitä ja kohota vielä 45 min.
Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia.
Irroita vuoasta ja anna jäähtyä.

Pilko kaikki täytteen ainekset ja sekoita yhteen.

Leikkaa leipä 3-4 osaan, kostuta ja täytä.

Anna tekeytyä viileässä seuraavaan päivään.

Kuorruta ja koristele juuri ennen tarjoilua, notkista tuorejuusto kulhossa, lisää fraice.
Levitä tasaisesti kakun päälle ja pursota lopuksi. Tee kinkusta "tötteröitä" ja päällystä kakku niillä ja herneenversoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti