keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Puolitoistavuotiaan muumikakku


Esikoisen 1½-vuotissynttäreille muumikakku



Pohjana 6:n munan sokerikakkupohja

Täyte:
1 prk Flora vispiä
sokeria ja vaniljasokeria
3 banaania
1 prk säilykepäärynöitä mehussa
1 tuubi suklaakastiketta (tai tee itse, minua laiskotti ;D)

Kostutukseen joko päärynämehu tai maitoa

Koristelu:
Marsipaania (sinistä, valkoista ja keltaista)
Punaista ja sinistä elintarvikeväriä
1-1½ prk Flora vispiä + sokereita

Halkaise kakku 3:n osaan.
Pilko banaani ja päärynät pieniksi kuutioiksi.
Vatkaa vispi ja mausta sokereilla.
Kostuta kakkupohja, levitä sille banaani- ja päärynäkuutioita, purista päälle noin puolet suklaakastikkeesta, levitä päälle vispiä. Tee sama toiselle kerrokselle.

-Marsipaanin ja kakkupohjan väliin kannattaisi laittaa edes kermavaahtoa (jos koristelet samana päivänä kuin kakku syödään) tai mieluumin jotain kreemiä, mutta itse en tähän laittanut yhtään mitään kun pojat nukkuivat kun koristelin kakun enkä uskaltanut vatkata, joten pohjaan jäänyt vuoan kuviointi paistaa "kivasti" marsipaanin läpi mutta mitäpä pienistä..

Kaulitse sinisestä marsipaanista pohjan kokoinen levy, nosta se kaulimen avulla kakun päälle.
Kauli valkoista marsipaania, ota siitä muumi-piparimuoteilla hahmot (tai leikkaa veitsellä), maalaa hahmoille silmät yms elintarvikeväreillä (nestem.).
Muotoile keltaisesta marsipaanista onnitteluteksti.

Vatkaa Flora vispi sokereitten ja sinisen värin kanssa vaahdoksi, pursota kakun reunoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti