keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Käärmekakkonen


Kaksivuotiaamme kahvipöytää koristi myös tämä luikero ;)



 


Kääretorttupohja:
3 munaa
reilu desi sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Ohrakasta
3/4 tl leivinjauhetta


Täyte:
kuningatar-hilloa
2dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
(sokeria)


Koristelu:
1 dl kermaa
400 g marsipaania

Vatkaa munat ja sokeri, lisää kuivat aineet sihdaten varovasti nostellen.
Levitä uuninpellille, paista 225 asteessa noin 10 min.
Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille, anna jäähtyä.


Leikkaa pohja pituussuunnassa kahtia. Levitä pohjille hilloa ja vaahdotettua kermaa. Kääri rulliksi ja muotoile kakkoseksi -ei haittaa vaikka kääretorttu vähän halkeaa, itse leikkasin rullien päistä siivut joilla paikkasin repeämät.


Sivele kermavaahtoa tortun pintaan. Kauli marsipaani ohueksi ja nosta käärmeen päälle. Leikkaa mustasta marsipaanista viirut (näin voit hyvin paikata marsipaanin mahdolliset repeämät!), valkoisesta ja mustasta silmä ja punaisesta kieli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti