keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Kanaa ja pähkinöitä


Oma muunnos kiinalaisesten ravintoloiden klassikosta.



n. 400 g broilerin fileesuikaileita hunaja- tai mandariinimarinadissa
120 g cashew-pähkinöitä
1-2 punasipulia
1 keltainen paprika
1 prk ananaspaloja (säästä mehua kastikkeeseen)
Öljyä paistamiseen

Hapanimeläkastike:
1 dl vettä
4 rkl sokeria
4 rkl ananasmehua
2 rkl tomaattisosetta/ketsuppia
2 rkl omenaviinietikkaa/valkoviinietikkaa (muutkin viinietikat käynee)
1 rkl soijakastiketta
1 tl suolaa
2 tl perunajauhoja
(currya, chilijauhetta)

Mikäli käytät paahtamattomia pähkinöitä, paahda ne ensin kuivalla ja puhtaalla pannulla. Siirrä syrjään.
Paista kanasuikaleet kypsiksi. Lisää pannulle lohkotut sipulit ja paprika. Paista noin 5-10 min. Lisää sitten ananaspalat ja pähkinät.


Valmista kastike; sekoita kaikki ainekset kattilassa, kiehauta. Kaada kanaseoksen joukkoon tai tarjoile erikseen.


Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti