tiistai 13. lokakuuta 2009

Juustokakku


Teki mieli vaihtelun vuoksi tehdä hyydytetyn juustokakun sijaan kunnon paistettu amerikkalaistyylinen juustokakku!



Pohja:

250 g keksejä (esim. Digestive, kaura- tai graham-keksejä)

100 g voita


Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g creme fraichea

6 munaa

3 dl sokeria

1 sitruuna

1 dl maissitärkkelysjauhoja


Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.


Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori keltuaisten joukkoon ja purista sinne myös mehu. Vatkaa valkuaiset ja 1 dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisten joukkoon kaikki muut aineet ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää valkuaisvaahto käännellen sekaan.


Kaada täyte vuokaan.


Paista 170 asteessa noin tunti, kunnes on hyytynyt.


Kuulema juustokakku kannattaa paiston jälkeen jättää vielä uuniin luukku auki jäähtymään, ei pitäisi lössähtää samalla lailla kuin jos nostaa heti huoneenlämpöön, täällä vaan on vähän erikoinen uuni, en tiedä johtuiko siitä vai mistä mutta lössähtihän tuo kuitenkin vähän..


Tarjoa seuraavana päivänä tomusokerilla hunnutettuna esimerkiksi vadelmahillon kera!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti