torstai 22. lokakuuta 2009

Kebab


Piti itsekin tätä kokeilla kun niin monet kehui, ja hyvää tulikin itsetehdystä kebabista!



800 g jauhelihaa -käytin sika-nautaa mutta varmaankin pelkkä nauta tai nauta ja lammas toimisivat paremmin..

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl jauhelihamaustetta

0,5 tl valkosipulijauhetta

0,5 tl cayennepippuria

(mausteita kannattaa laittaa oman maun mukaan, itse ei kovin tulisesta pidetä joten kovin paljoa en viitsinyt laittaa)


Sekoita öljy ja mausteet. Lisää jauhelihan joukkoon esim. taikinakoukuilla/sauvasekoittimella (tosin sille voi kuulemani mukaan käydä huonosti :D)/yleiskoneella, kunnes saat sileää seosta.

Muotoile taikinasta pötkö ja kääri se tiiviisti folion sisään, useampi kerros kannattaa foliota laittaa.

Paista 100 asteessa nelisen tuntia ja anna vielä paistamisen jälkeen vetäytyä rauhassa puolisen tuntia.

Leikkaa esim. juustohöylällä tai veitsellä ohuita lastuja.


Me söimme kebabin valkosipuliperunoiden ja riisin kera, kastikkeen keittelin seuraavista aineista:


350 g paseerattua tomaattia

n.3 rkl Heinzin hot chili saucea (en ole varma löytyykö Suomesta)

½ dl ruokakermaa

mausteita (pippureita, suolaa, valkosipulijauhetta)


Todella hyvää kyllä tuli ja mikä yllätti täysin: 1- ja 2-v. pojatkin söivät hyvällä ruokahalulla lautaset tyhjiksi (paitsi tosimiesten tapaan salaatit jäi koskematta ;D)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti