torstai 27. toukokuuta 2010

Suklaapilvikakku


Ohjeen nappasin Tylerin ruokamatkat-ohjelmasta. Itseasiassa samasta jaksosta olen ottanut toisenkin suklaakakun ohjeen talteen vuosia sitten, enkä ole edes ehtinyt sitä vielä kokeilemaan, jonkin aikaa sitten huomasin että sama jakso tulee taas tv:stä ja otin talteen, nyt kokeilin ensimmäisenä tätä Tish Boylen "chocolate cloud cake":a, jossain vaiheessa pitänee kokeilla sitä Tylerinkin kakkua..

(Oli muuten tosi ärsyttävä katsoa sitä ohjelmaa kun se Tyler kävi Lausannessa suklaapuodissa, maisteli puodin keittiössä sulia suklaita sormellaan pesemättä käsiään välissä, nuoli vaan ja törkkäsi saman sormen uudestaan suklaaseen.. Ok, ehkä sitä käsienpesua ei näytetty mutta silti! Ja kopautteli valkuaisvaahtotaikinakulhon reunaakin vielä mokoma...)



Pohja:


2 dl tuoretta kahvia

2,5 dl sokeria

200 g tummaa suklaata

1/4 tl suolaa

2 dl kaakaojauhetta

3 keltuaista

vajaa 1 dl jauhoja

6 valkuaista


Laita kahvi ja sokeri kattilaan. Kun seos kiehuu, lisää suklaa paloiteltuna ja sekoittele niin kauan että suklaa sulaa, ota pois levyltä. Lisää suola, kaakaojauhe ja keltuaiset hyvin sekoittaen.

Anna jäähtyä 10 min.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen pyörylä leivinpaperista. Voitele vuoka, aseta paperi pohjalle ja voitele sekin. Vuoraa vuoka ulkopuolelta foliolla niin ettei saumakohtia jää pohjaan.

Laita uunivuoan (sellaisen, jonka sisään irtopohjavuokasi mahtuu!) pohjalle pari senttiä vettä, laita se uuniin ja uuni lämpiämään 175 asteeseen.

Lisää jauhot siivilän läi, sekoita hyvin.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi (ohjelmassa se lisäsi jotain valkuaisten sekaan kun vatkasi muttei kerrottu mitä, ja tuossa vielä oli joku ihme pätkäisy etten saanut selvää mitä se sanoi, purkkia vilautti kyllä mutten saanut selvää mitä se olisi voinut olla, jotain valkoista jauhetta.. Ihan eri näköistä tuosta omasta vaahdosta kyllä tuli mitä telkkarissa oli...).

Lisää valkuaisvaahto 1/3 kerrallaan taikinaan, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan.


Laita vuoka uunivuokaan uuniin, paista 35 min.


Itselläni kävi tässä huonosti -folioni oli liian kapeaa jotta se olisi riittänyt kunnolla irtopohjavuokani suojaksi, laitoin pari kerrosta ja kuvittelin olevani kuivilla, mutta kuinkas sitten kävikään, vesi oli päässyt vuoan sisään ja kostuttanut kakun :(


Kuivatin sitten kakkua vielä 120 asteessa puolisen tuntia, lopputulos ei varmastikaan ole sama, ja kunhan päästään kotiin ja pääsen leipomaan omilla vuoillani niin kokeilen kyllä uudestaan..

(Hyvää kakusta tuli silti, mutakakkumaista..)


Kuorrute:


1 dl kermaa

100 g tummaa suklaata

½ rkl hunajaa


Kiehauta kerma kattilassa, lisää suklaa, sekoita kunnes on sulanut tasaiseksi. Lisää hunaja.

Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle, levitä reunoillekin.

Anna jähmettyä hetki jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti