sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Viimeinen Atlantis-kakku, mascarpone-jäädyke ja cake pops-tikkarit


Rakkaalle miehelleni taas Stam1na-aiheinen synttärikakku :) Tarkoitus oli tehdä aika pieni kakku, kun syöjiä oltiin vain me neljä, mutta tuli kuitenkin vielä pienempi mitä suunnittelin ajatusvirheen takia.

Leikkasin kolmioita kääretorttupohjasta ja leikkelin ensin väärin joten pohjaa jäi kamalasti yli, päätin niistä sitten tehdä vapuksi cake popseja, niitä olen useammassa blogissa nähnyt ja teki mieli kokeilla.

Ja koska kakusta tuli kamalan pieni, jäi täytettä runsaasti yli, tein siitä sitten jäädykkeen.


MASCARPONE-MANSIKKA-KAKKU



Kääretorttupohja:


4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl maissitärkkelystä

1 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää kuivat aineet sihdaten ja varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista n. 10 min 225 asteessa.


Leikkaa jäähtyneestä pohjasta neljä kolmiota (n.15cm), laita loppu pohja syrjään cake popseja varten.


Mascarpone-vaahto:


250 g mascarpone-juustoa

2,5 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

sokeria (en mitannut, kaadoin vaan jonkin verran..)


Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää juusto ja sokerit ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.


Kostuta kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla, levitä masarpone-vaahtoa ja asettele päälle siivutettuja tuoreita mansikoita.


Päällystä kakku sokerimassalla.


MASCARPONE-JÄÄDYKE



Loppu kakun täyte

1 muna

2 rkl sitruunamehua


Vatkaa muna kevyesti käsin. Sekoita mascarponevaahtoon sitruunamehu ja muna.


Vuoraa jäädykevuoka kelmulla (siis mikä tahansa vuoka kelpaa, käytin suorakaiteen muotoista vuokaa) ja kaada massa siihen. Tasoita pinta ja peitä kelmulla. Laita pakkaseen ainakin yöksi.


Tarjoa esim. pistaasipähkinärouheen ja mansikkakastikkeen kera.

(Ostin tällä kertaa ihan valmista mansikkakastiketta, mutta itse saa helposti tehtyä mistä vain marjoista vain pusertamalla ne siivilän läpi ja lisäämällä hiukan sokeria)


CAKE POPSIT



Loppu kääretorttupohja

n. 100 g maustamatona tuorejuustoa

n. 100g persikka-mango-hilloa

200 g valkosuklaata


Murustele kääretorttupohja kulhoon, lisää tuorejuusto ja hillo, sekoita tasaiseksi.

Massasta voit esin pyöritellä palloja tai ottaa piparimuotilla kuvioita.

Itse taputtelin massan leivinpaperin päälle ja otin siitä sydänmuotilla.


Tässä vaiheessa taas vähän kämmin mutta miten OLISI PITÄNYT TEHDÄ:

Sulata hieman valkosuklaata, kasta varrastikkujen päät suklaaseen ja upota sydämiin.

Laita tikkarit pakkaseen kohmettumaan.

Sulata loppu valkosuklaa ja kasta kohmeiset tikkarit siihen, laita jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoa kylminä (mutta ei jäisinä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti