perjantai 25. kesäkuuta 2010

Autokakku kaksivuotiaalle!


Suomeen on palattu ja heti ekat viikot oli yhtä juhlaa, oli siskontytön synttäriä ja meidän kuopuksen 2-vuotiskekkerit.


2-vuotiaalle tein samantyylisen autokakun kuin keväämmällä kolmevuotiaalle (täällä). Yritin kovasti tehdä kakusta punaisen mutta pinkiksi se jäi :( Jos jollain on vinkkejä miten värjätä kerma/flora vispi tummanpunaiseksi, kuulisin mielelläni! (Nyt käytin Wiltonin joulunpunaista väriä). Ja vieläpä, varmaankin helteestä ja värin suuresta määrästä johtuen vispistä tuli tosi löysää ja valuvaa, melkein sai vain purostuspussista tiputella kakun päälle.. Kuvastakin huomaa kun karkit ovat jo valuneet vähän sinne tänne..


Mutta sentään kakku maistui hyvältä eikä sankarikaan ollut millänsäkään pinkistä kakusta tai valuvikaisesta kermasta!Pohja:


7 munan sokerikakkupohja


Kostutus:


vaniljasokerilla maustettu maito


Täyte:


1 prk suklaalevitettä (nutella tms)

2½ dl Flora vispiä

2 pss valkosuklaa-nougatmousseaineksia


Kuorrutus:


3 prk Flora vispiä (jäi kyllä vähän yli)

elintarvikeväriä


valkoista marsipaania

pyöreitä keksejä

smarties-karkkeja

lakumaton reunaa


Kakun kokoamisohjeen löydät kolmevuotiaan autokakun ohjeesta, tosin tällä kertaa täytin kakun valmiiksi ja vasta sitten leikkasin reunat ja nostin ne kakun päälle.


Vaahdota flora vispi ja mousseainekset kuohkeaksi. Lämmitä suklaalevitettä mikrossa hetki, että tulee levittyvämpää. Kostuta kakkupohja, levitä suklaalevitettä ja moussevaahtoa väleihin.


Kokoa auton malliseksi.


Levitä värjättyä vispiä ohut kerros kakun päälle, asettele ikkunat paikoilleen. Kuorruta sitten auto pursottamalla vispiä. Koristele karkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti