Tällä herkuteltiin läksiäiskahvipöydässä -nyt on enää 2 yötä ja matkaamme takaisin Suomeen!
Kakku oli mukavan raikas!
(Ohje Kinuskikissalta)
Pohja:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Raparperitäyte:
500 g raparperia (laitoin vähän reilummin)
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
Vaniljatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko (tai 2mm vaniljajauhetta)
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista pyörylä ja voitele pohjan reunaa siihen asti kuin taikina ylettyy (sentti-pari).
Sekoita pohjan kuivat aineet, nypi voi sekaan ja viimeisenä vesi, sekoitta nopeasti tasaiseksi.
Painele vuoan pohjalle.
Pese ja kuori raparperit, leikkaa ne paloiksi. Levitä palat pohjan päälle.
Keitä voita ja sokeria kattilassa kunnes seos karamellisoituu. Itse en tässä onnistunut, seos meni heti kokkareiseksi ja "juoksettuneen" näköiseksi, en tiedä sitten missä vika, liekö täkäläinen voi jotenkin erilaista kuin sitten kotimainen..
Kaada voisokeriseos raparperien päälle ja paista uunissa 200 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä.
Putsaa vuoan reuna ja sivele siihen kevyesti kasviöljyä, kakku irtoaa kauniimmin vuoasta.
Laita liivatteet likoamaan.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa myös kerma johon olet sekoittanut vaniljatangon sisältä siemenet tai vaniljajauheen + tomusokerin puolessa välissä vaahdotusta.
Lisää tuorejuusto kermaseokseen, lisää myös valkuaisvaahto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen ja lisää seokseen ohuena nauhana vähän kerrallaan varovasti sekoittaen.
(Mietin että kannattaisikohan mieluumin laittaa liivatteet ennen valkuaisvaahtoa, kestäisi ehkä kuohkeampana..?)
Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, itse pidin yön yli.
En ehtinyt tätä koristella, mutta kaunishan tuo kakku on ilmankin, ei kai sitä aina tarvitse olla mitään erikoisuuksia päällä, kunhan maistuu hyvältä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti