Tupaantuliaisten suolaiset tarjottavat.
Pohja Pirkka pakaste piirakkataikina (2:n piirakkaan meni 1 1/4 pakettia)
Täyte (2:n piirakkaan)
200 g ruohosipulituorejuustoa
2 prk kermaviiliä
3 munaa
½ nippua persiljaa
Lisäksi (yhteen piirakkaan)
n.200g lämminsavulohta
1 punasipuli
TAI
300 g kinkkusuikaleita
250 g kirsikkatomaatteja
Leikkaa piirakkavuokiin sopivat pyörylät leivinpaperista. Kauli taikina leivinpaperille, aseta vuokaan.
Sekoita täytteen ainekset persiljaa lukuunottamatta yhteen tasaiseksi. Silppua persilja.
Lohipiirakka: hienonna lohta, varmista ettei jää ruotoja. Pilko punasipuli pieneksi silpuksi. Levitä molemmat vuokaan taikinan päälle. Ripottele päälle puolet persiljasta ja kaada puolet juusto-viilisekoituksesta.
Kinkkupiirakka: leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi. Levitä kinkkusuikaleet vuokaan taikinan päälle, asettele kirsikkatomaatit ja ripottele päälle puolet persiljasta. Kaada puolet juusto-viilisekoituksesta päälle.
Paista piirakoita 200 asteisessa uunissa n. 20-30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti