maanantai 2. elokuuta 2010

Kinkku- ja savulohipiirakat


Tupaantuliaisten suolaiset tarjottavat.




Pohja Pirkka pakaste piirakkataikina (2:n piirakkaan meni 1 1/4 pakettia)


Täyte (2:n piirakkaan)


200 g ruohosipulituorejuustoa

2 prk kermaviiliä

3 munaa

½ nippua persiljaa


Lisäksi (yhteen piirakkaan)


n.200g lämminsavulohta

1 punasipuli


TAI


300 g kinkkusuikaleita

250 g kirsikkatomaatteja


Leikkaa piirakkavuokiin sopivat pyörylät leivinpaperista. Kauli taikina leivinpaperille, aseta vuokaan.


Sekoita täytteen ainekset persiljaa lukuunottamatta yhteen tasaiseksi. Silppua persilja.


Lohipiirakka: hienonna lohta, varmista ettei jää ruotoja. Pilko punasipuli pieneksi silpuksi. Levitä molemmat vuokaan taikinan päälle. Ripottele päälle puolet persiljasta ja kaada puolet juusto-viilisekoituksesta.


Kinkkupiirakka: leikkaa kirsikkatomaatit puolikkaiksi. Levitä kinkkusuikaleet vuokaan taikinan päälle, asettele kirsikkatomaatit ja ripottele päälle puolet persiljasta. Kaada puolet juusto-viilisekoituksesta päälle.


Paista piirakoita 200 asteisessa uunissa n. 20-30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti