maanantai 6. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivän mustikkarahkakakku


Itsenäisyyspäivän kahvipöytään.. ("Lippu" ei ole ihan oikeassa suhteessa mutta eiköhän tuosta silti ymmärrä mitä sen pitäisi esittää.. ;) )



Pohja:

12 digestivekeksiä (eli noin 150 g?)

75 g voita


Alempi kerros:

½ prk Flora kuohua

½ prk Valion maustettua rahkaa valkosuklaa-lime

1 prk mustikkapilttiä (tai 1 dl mustikkasosetta)

½ dl sokeria

hieman sinistä pastaväriä (Wiltonin royal blue)

3 liivatetta

tilkka vettä


Ylin kerros:

½ prk Flora kuohua

½ prk rahkaa

½ dl sokeria

ripaus vaniljajauhetta

3 liivatetta

tilkka vettä


Muskaa keksit, sekoita niihin voisula ja painele leivinpaperille irtopohjavuoan pohjalle.


Valmista täyte alempaan kerrokseen: laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kuohu ja sokeri, lisää rahka & mustikkasose, sekoita tasaiseksi. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, lisää liivateseos ohuena nauhana mustikkavaahtoon. Kaada irtopohjavuokaan, anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 h.


Valmista ylempi kerros samalla tavalla kuin alempi mutta ilman mustikkaa ja vaniljajauheen kanssa.


Kaada seos mustikkakerroksen päälle, tasoita pinta.


Asettele jäisistä mustikoista risti kakun pintaan heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti