torstai 28. helmikuuta 2013

Red Velvet-kakku

 No nyt minä sen tein :D Listasin siis äskettäin to do-listassani Red Velvet-kakun yhdeksi niistä leivonnaisista joita olen aina halunnut tehdä mutta syystä tai toisesta olen jättänyt tekemättä. Siitä sitten sain kipinän ja tein kuopuksen 2v-synttäreille punaisen sametin suklaakakkua :)
Ohjeen nappasin täältä (hieman muokaten kun kaikkia aineksia ei ollut, esim. vanilja-aromin korvasin vaniljasokerilla, enkä käyttänyt suolatonta voita vaan norm. suolaista laktoositonta voita).
Kakkupohja: 120 g voita huoneenlämpöisenä 3,5 dl sokeria 2 kananmunaa 0,5 dl kaakaojauhetta 0,4 dl punaista elintarvikeväriä (laitoin ehkä n. 0,25 dl Dr.Oetkerin punaista väriä ja kolmisen tl Wiltonin redred-pastaväriä) 2 tl vaniljasokeria 2,4 dl piimää 4,6 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1 tl ruokasoodaa 3 tl valkoviinietikkaa

Kuorrutus ja täyte:
600 g (10 dl) tomusokeria siivilöitynä
100 g voita huoneenlämpöisenä
225 g tuorejuustoa kylmänä


Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa keskinopeudella vaaleaksi, kuohkeaksi ja hyvin sekoittuneeksi vaahdoksi. Säädä teho suuremmalle, lisää hitaasti joukkoon munat ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään -laitan itse aina kun vatkaan munia sokerivoivaahtoon samalla lusikallisen jauhoja, seos ei juoksetu niin helposti!
Sekoita eri kulhossa kaakaojauhe, punainen elintarvikeväri ja vanilja-aromi paksuksi, tummaksi tahnaksi (tämä oli todella vaikeaa, ehkä johtuen siitä ettei vaniljani ollut nestemäistä, kokeilin sitten lisätä teelusikallisen vettä mutta seos oli silti ihan mahdotonta..). Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla ja taikina on tasaisen väristä. Käännä koneen nopeus hiljaiselle ja lisää hitaasti puolet piimästä. Vatkaa hyvin, lisää sitten toinen puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Toista, kunnes kaikki piimä ja jauhot on lisätty. Säädä koneen teho suurelle ja vatkaa, kunnes taikina on sileää ja tasaista. Säädä teho hiljaiselle ja lisää suola, sooda ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin, säädä teho taas suurelle ja vatkaa vielä pari minuuttia. (Itse vatkasin ihan sähkövatkaimella kun ei enää konetta ole..)
Tällaista punaista taikinaa siitä tulee..

Kaada taikina joko yhteen tai kolmeen, halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan. Paista kakkupohjia n. 25 minuuttia 170 asteessa. Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa.

Paistoin koko taikinan yhdessä vuoassa. Täsäpä olikin haastetta! Olin lähdössä kokoukseen, laitoin kakun uuniin noin tuntia ennen kuin piti lähteä, ja kun siinä lähtiessä olin ottamassa kakkua -tottakai koko taikina samassa vuoassa on pitempään uunissa kuin 25 min) pois uunista sehän oli vielä ihan hyllyvää :O Miestä sitten ohjeistin ja lähdin hieman pelokkaana ;)
Yhteensä kakku taisi olla melkein 2h uunissa, oli edelleen mehevää ja kosteaa.

Jos kaadat kaiken taikinan yhteen vuokaan, leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.


Vatkaa tomusokeria ja voita keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa, kunnes juusto on sekoittunut muiden ainesten joukkoon. Käännä koneen nopeus suuremmalle. Jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, sillä seos muuttuu helposti juoksevaksi. 


Levitä kakun väliin ja päälle tuorejuustokuorrutus.

Itse laitoin päälle vielä Malala Tin (sankarin sanoin ;) )-kakkukuvan, no sehän oli tietenkin virhe koska laitoin sen ensinnäkin liian myöhään eikä tuo kuorrute ole niin kosteaa että pehmittäisi kuvan (vielä seuraavanakin päivänä kakkukuva oli rapsakka) :D Mutta olihan se hieno.
Kakun päälle pääsi myös pesty Salama McQueen jonka sankari sai sitten leikkeihin kakun syönnin jälkeen :)

Tässä vielä muutama kuva kakusta, oli luonnossa hieman punaisempaa kuin kuvissa.

Kakku oli kyllä todella hyvää, tätä tulee varmasti tehtyä toistekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti