torstai 11. heinäkuuta 2013

Leivontafoorumin kesäkuun haaste: Tuunaa eines!

Viime kuussa Leivontafoorumilla tuunattiin eineksiä, tässä oma haastetyöni, joka sijoittui äänestyksessä neljänneksi, kiitokset siitä kaikille äänestäneille! :)
(teksti kopioitu suoraan foorumilta)
Tänään alkoi meillä päiväkotilaisen kesäloma ja sitä juhlistettiin herkullisella mutta helpolla kakulla!

Minun lapsuuden kesiini kuului erottamattomasti mansikkakakku kaupan torttupohjasta, kermavaahdosta ja mansikoista, ja edelleenkin vähintään kerran kesässä on sellainen tehtävä ja se jos mikä maistuu kesälle; tämä on hieman pidemmälle viety versio siitä tortusta.

Tarvitset:
1 torttupohja (esim. Rainbow)
maitoa & vaniljasokeria kostuttamiseen
1 purkki aitoa vaniljakastiketta (esim. Dr. Oetker -voit myös valmistaa kastikkeen jauheesta, käytä hieman vähemmän nestettä kuin ohjeessa sanotaan)
2 dl kuohukermaa
sokeria & vaniljasokeria
n. 500 g mansikoita
vadelmia & kirsikoita (tai muita marjoja ja hedelmiä)
5-6 marenkia

Ota torttupohja pakkauksesta tarjoiluvadille, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kaada vaniljakastike pohjan päälle. Viipaloi noin puolet mansikoista ja asettele pohjalle. Murenna päälle 3 marenkia.Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta maun mukaan sokereilla (muutama teelusikallinen sokeria riittää, marjat ja marenki ovat valmiiksi makeita!). Levitä tortun päälle ja koristele marjoilla. Murenna päälle vielä muutama marenki.
Nauti heti!Palkinnoksi sain Valiolta Emäntänä Olga-kirjan. Ensin vähän nyrpistelin nenääni, kasvisruokakirja.. Mutta selailtuani kirjan pari kertaa läpi olen huomannut pysähteleväni soijarouheiden ja -suikaleiden ym. kohdalla kaupassa, niin herkullisen kuuloisia reseptejä kirjassa on, että pakkohan niitä on testata!
Loppukuusta tuleekin kasvissyöjäystäviäni kylään, sovittiin jo että teen heille sitten ruokaa :)
(ja siis tottakai omallekin porukalle voisi ja pitäisi alkaa tekemään välillä kasvisruokaa, ei tekisi yhtään pahaa!)

Kiitos siis Valiolle palkinnosta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti